Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.03.2018.
13:58
Promo A

Internacionalno takmičenje EESTech Challenge i oblasti Big Data Analysis

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek (EESTEC) organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Big Data Analysis pod pokroviteljstvom Microsoft Development Centra Srbija. Prijave će biti otvorene od 12. do 25. marta u ponoć.

EESTEC

Cilj takmičenja jeste unapređivanje znanja studenata IT usmerenja iz oblasti Big Data Analysis kroz trodnevni seminar, video predavanja i glavni deo projekta - hakaton. Sam projekat je podeljen u dve faze, gde se prva faza održava na lokalnom nivou, a druga na internacionalnom.

Prva runda će u Beogradu početi trodnevnim stručnim predavanjima u sredu, 28. marta, gde će zainteresovani studenti moći da nauče još zanimljivih stvari o ovogodišnjoj temi. Timovi od po tri člana će ovo novostečeno znanje primeniti na takmičenju koje traje 24 časa – hakatonu, koje će se održati za vikend, 31. marta i 1. aprila. Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa 23 druga evropska tima na velikom finalu u maju ove godine u Novom Sadu, gde se održava druga faza ovog internacionalnog projekta. Osim proveravanja svog znanja, studenti koji se takmiče će imati priliku da osvoje i vredne nagrade.

EESTEC

Generalni pokrovitelj ovogodišnje lokalne runde je Microsoft Development Centar Srbija, u čijim prostorijama će se i održati i sam hakaton.

EESTech Challenge predstavlja priliku za studente da nadograde znanje iz oblasti elektrotehnike i računarstva, kao i da doprinesu razvoju svoje profesionalne mreže. Projekat takođe predstavlja odličnu šansu da kompanija stupi u kontakt sa motivisanim i sposobnim studentima koji su spremni da se suoče sa tehnološkim zadacima. Radom sa takmičarima na praktičnom, svakodnevnom problemu, predstavnici kompanije će biti u prilici da uoče njihove kvalitete.

EESTEC

Prijave se mogu naći na sledećem linku: https://eestechchallenge.eestec.net/#/register

Big Data Analysis je relativno nova i vrlo uzbudljiva grana računarske tehnike i informatike. Big Data je pojam koji označava velike i kompleksne setove podataka, kod kojih tradicionalne aplikacije za obradu istih nisu primenljive. Te skupove podataka karakterišu raznovrsnost formata, velike brzine obrade i pristupa i veliki obim informacija. Analiza ovih podataka predstavlja njihovo ispitivanje, transformaciju i modeliranje sa ciljem spoznaje korisnih informacija i donošenja preciznijih zaključaka .

EESTEC

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek (EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu volontersku organizaciju. Istek je osnovan 1986. godine u Ajdhovenu, u Holandiji, a danas postoji na 50 univerziteta u 25 država Evrope. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života. Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene i internacionalne konferencije, Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata, kao i razmenu ideja između budućih inženjera. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravan član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najbrojnijih i najbolje organizovanih komiteta u Evropi.

EESTEC
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online