Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.03.2018.
22:10
Vestionline, Tanjug A

Uzmi račun i pobedi: "Izvučen" stan i "12 fijata 500L"

U drugom izvlačenju ovogodišnje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018", izvučeni su dobitnici 33 nagrade, među kojima su stan u naselju Braće Jerković u Beogradu, 12 automobila "fijat 500L" i 20 robnih vaučera.

youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Dobitnik stana: Uroš Protić iz Arilja

Glavnu nagradu, stan u beogradskom naselju Braće Jerković, dobio je Uroš Protić iz Arilja, a njegov koverat sa 10 fiskalnih računa, izvukao je bivši golman fudbalske reprezentacije i Partizana, Ivica Kralj.

Dvanaest automobila "fijat 500 L" dobili su Stana Profirović, Milica Paunović, Margit Matatić, Vesna Cvetkovski, Nebojša Mirković, Nevenka Lazić, Jovan Pejičić, Roksanda Armankarević, Ružica Velemirov, Darko Cvetanović, Beba Đorđević i Živa Bogaroški.

Dobitnici 10 vaučera "Tehnomanije" u vrednosti od po 60.000 dinara dobili su Zoran Milić, Radmila Đurđević, Gojko Spasojević, Ljiljana Veselinov, Zvonimir Voler, Željko V. Kovačević, Stefan Đokić, Stevan Rašić, Milan Jakovljević i Marijana Stevanović.

Deset vaučera "Gomexa" u iznosu od po 60.000 dinara dobili su Borka Đekić, Dragica Maćešić, Vlastimir Živić, Marko Stević, Tatjana Živković, Suzana Vasić, Anđel Mihajlović, Radojka Probulović, Ranko Kipić i Miroslav Kandić.

Gost večerašnjeg izvlačenja nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" bio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić,  koji je istakao značaj inspekcija koje kontrolišu privredne subjekte, navodeći da ih na državnom nivou ima 41.

- Nakon donošenja Zakona o inspekcijskom nadzoru 2015. godine inspekcije su u velikoj meri reformisane. Ono što je važno, 2011. godine imali smo nepovrenje privrede prema inspekcijama u nivou od 50 odsto, to se sada radikalno promenilo i samo je 11 odsto onih koji osećaju nelagodu kada sarađuju sa inspekcijama - ukazao je Ružić.

Prema njegovim rečima, značaj inspekcije je i u suzbijanju sive ekonomije, koja bi trebalo da donese više novca u budžetu, ali i da "stane na put" onima koji izbegavaju plaćanje poreza.
Govoreći o problemima inspekcija, ističe da najveći problem predstavlja starosno doba koje u proseku iznosi 54 godine, ali i to da u Srbiji ide jedan inspektor ide na 1.200 stanovnika, dok u Evropi jedan inspektor ide na 780.

- Dobra vest je da je ove godine otpočeo pilot projekat platforme e-inspektor koja će iduće godine obuhvatiti sve inspekcije koje postoje u Srbiji i na taj način ćemo u velikoj meri doprineti da inspekcije efikasnije i transparentnije rade, a na dobrobit privrede i svih građana i građanki - zaključio je Ružić.

U direktnom televizijskom prenosu nagrade su, osim bivšeg golmana Ivice Kralja, izvlačili pevacica i glumica Snežana Savić, glumci Aleksandar Srećković Kubura, Aleksandar Radojičić i Lena Bogdanović, kao i džez pevačica Lena Kovačević.

Imena dobitnika biće zvanično objavljena u dnevnom listu "Politika" u roku od tri dana od dana izvlačenja, kao i na internet stranicama Vlade Srbije, nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i Radio-televizije Srbije.

U drugom izvlacenju učestvovali su fiskalni računi i slipovi koji su pristigli do petka, 9. marta, kao i koverte poslate za prvo izvlačenje, a građani su poslali 3.740.917 koverti.

Sledeće izvlačenje nagrada, kako je najavljeno, biće održano sledeće subote, 17. marta.
Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" organizuje se u okviru akcije Vlade Srbije "Godina borbe protiv sive ekonomije".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online