Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.02.2018.
19:15
Vestionline A

KONTEH: Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad u želji da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u našoj zemlji, organizuje KONTEH.

facebook.com
Zauzmite svoje mesto na Sajmu

KONTEH, koji se održava po dvanaesti put na Fakultetu tehničkih nauka, predstavlja jedinstveni sajam koji, pored prilika za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi, i kao takav može da poveže kompanije sa dve bitne tačke za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).

Društvene mreže

Facebook stranice sajma:

https://www.facebook.com/konteh.eestec/

KONTEH twitter stranice

https://twitter.com/konteh

KONTEH instagram stranice

https://www.instagram.com/konteh.eestec/

KONTEH LinkedIn stranice

https://www.linkedin.com/company/18332593/

Tokom prethodnih jedanaest veoma uspešnih sajmova zapošljavanja sakupljeno je oko 4.000 kvalitetnih biografija. Na taj način mnogi studenti su pronašli posao ili mogućnost da se usavršavju u nekoj od kompanija-učesnica.

Garant kvaliteta Sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji KONTEH07 proglašava najboljim sajmom zapošljavanja održanim do tada u Novom Sadu pod pokroviteljstvom tog sekretarijata.

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima pomoću propagandnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, kao i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce Sajma.

Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, pored mogućnosti da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani, moći isti da ostave i u elektronskoj bazi koja će biti na raspolaganju svim kompanijama-učesnicama tokom narednih godinu dana, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.

Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja Sajma u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka biće organizovane tribine i treninzi čiji je glavni cilj obuka mladih interesenata za posao da pravilno napišu CV i što uspešnije obave intervju za posao.

EESTEC je neprofitno, nepolitičko udruženje studenata koje ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope. Udruženje je osnovano 1986. godine u Holandiji i trenutno se sastoji od 50 lokalna komiteta u 26 država širom Evrope.

EESTEC LC Novi Sad je lokalni komitet osnovan 2001. godine na kongresu u Londonu i ovaj ogranak čine volonteri - studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sa odseka za elektrotehniku i računarstvo, energetiku, elektroniku i telekomunikacije, mehatroniku, biomedicinski inženjering, softversko inženjerstvo i grafički dizajn.

EESTEC LC Novi Sad svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno, ali i lično i profesionalno usavršavanje. Volonterskim radom unutar našeg udruženja studenti dobijaju mogućnost sticanja veština koje će im biti od velikog značaja za buduće karijere, a isto tako dobijaju mogućnost da putuju i na taj način upoznaju kolege različitih kultura i običaja.

EESTEC LC Novi Sad uspešno deluje već 16 godina i to uz podršku od strane Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Univerziteta u Novom Sadu, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kao i vodećih kompanija iz struke koje uviđaju značaj naših aktivnosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online