Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.10.2017.
00:55
D. Dekić - Vesti A

Bajka Filipa i Danice

Filip Karađorđević (35), jedan od trojice sinova princa Aleksandra Karađorđevića i njegova izabranica Danica Marinković (31), ćerka našeg poznatog slikara Cileta Marinkovića, izgovorili su sudbonosno "da" proteklog vikenda u Beogradu. Svečani prijem tim povodom na kojem se okupilo 300 zvanica iz Srbije i čitavog sveta, priređen je u večernjim satima u Belom dvoru, na Dedinju.

Na prvom kraljevskom venčanju u Beogradu posle skoro jednog veka, okupilo se i nekoliko stotina građana ispred Saborne crkve, a izlazak tek venčanog prinčevskog para izgledao je bajkovito. Dočekala su ih deca u srpskim narodnim nošnjama koja su im sreću poželela bacajući latice ruža.

Princeza diplomirala na Sorboni

Princ Filip i Danica, koja je odrasla u Parizu, trudili su se da sakriju vezu sve do veridbe sredinom jula koju su proslavili u Londonu, gde oboje trenutno žive i rade. Sada zvanično princeza, Danica Karađorđević, diplomirala je na Sorboni i poznata je kao grafički dizajner i vizuelna umetnica Dana MAAR.

Pored oca princa Aleksandra i njegove supruge Katarine, venčanju je prisustvovala mladoženjina majka Marija da Glorija od Orleana i Bragance sa suprugom Ignacijom, vojvodom od Segorbe. Ipak, najviše pažnje prisutnih privukla je španska kraljica Sofija koja se nije odvajala od princa Aleksandra Karađorđevića. Prisutna je bila i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, princeza Jelisaveta Karađorđević, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, operska diva Jadranka Jovanović i mnogi drugi.

Filip i Danica upoznali su se na Belom dvoru na jednom prijemu, pa je svadbeno veselje na istom mestu za njih imao višestruko značenje. Nova srpska princeza Danica blistala je u prelepoj venčanici koju je na poklon dobila od najpoznatije srpske kreatorke Roksande Ilinčić. Toaleta naše dizajnerke koja živi i radi u Londonu predstavljala je spoj elegantnog i modernog sa tradicionalnim elementima, a mlada je na venčanju imala punđu i dugački veo.

Na Dvoru uz Sinatru i Lenu

Mladenci su prijem na Belom dvoru otvorili plesom uz evergrin melodiju "Maj vej" Frenka Sinatre. Na bogatom meniju našla su se brojna tradicionalna srpska jela, uključujući i praseće pečenje. Među gastronomskim đakonijama našla su se i vegetarijanska jela. Na kraju je stigla i svadbena torta koja je bila toliko velika da je morala da bude prevezena u kombiju.
Goste je zabavljala džez pevačica Lena Kovačević, koja je pevfala domaće i svetske hitove. Radost zbog Filipove ženidbe nisu krila ni njegova braća. Kraljević Filip ima brata blizanca Aleksandra Trećeg, a oni su rođeni 1982. godine u saveznoj državi Virdžiniji, u Sjedinjenim Američkim Državama. Stariji brat Petar II, rođen je dve godine ranije.

 

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online