Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.09.2017.
19:10
Vesti A

Zemun: Roditelji ne daju Ljubu

Uz direktan prenos na internetu, oko 1.000 roditelja s decom je ispred zemunske Osnovne škole "Svetozar Miletić" održalo protest pod nazivom "Ne damo Ljubu". Oni se protive odluci Ministarstva prosvete da smeni direktora Miroljuba Mosurovića Ljubu.

printscreen
Žrtva osvete: Miroljub Mosurović Ljuba

Uspešni direktor, omiljen zbog visokog kvaliteta nastave, odlično održavane i opremljene škole i humanog odnosa i brige prema deci dobio je ovacije roditelja koji su rešeni da ga odbrane kao i u martu ove godine.

Hajka od januara

Miroljub Mosurović kaže da hajka na njega traje od januara. Njegov i rad škole ocenjeni su najvišom ocenom.
- Šta se dešava sa 350 škola u Srbiji i njihovim direktorima koji su ocenjeni jedinicama - pita se Mosurović.

- Ministarstvo je novom odlukom pogazilo sopstveno rešenje iz marta ove godine kojim je smena obustavljena. Tada smo ih sprečili peticijom sa 1.700 potpisa roditelja - objašnjava Žarko Ristić, zamenik predsednika Saveta roditelja ove škole.

On ističe da Savet smatra da je ovo jedna od najboljih škola u Srbiji, o čemu govore brojni uspesi učenika, ali i najviše ocene za rad direktora i nastavnog osoblja. Prema Ristićevim rečima, proces protiv direktora motivisan je ličnom osvetom određene osobe iz Prosvetne inspekcije, u čijim mahinacijama Mosurović nije želeo da učestvuje. Odluka o smeni je obrazložena "nepravilnostima u radu", zasnovanim na bezazlenim greškama koje inspekcija nalazi doslovno oblećući školu.

- U martu je Školski odbor odbio da smeni direktora, a Mosurovića je podržao i ostatak kolektiva. Sad Ministarstvo pokušava da razreši i Školski odbor. Gadi nam se to što neko želi da ovako upravlja sudbinama naše dece, to nećemo dozvoliti - bio je odlučan Ristić.
Mosurović potvrđuje da je doneta odluka kojom se i on i Školski odbor razrešuju funkcije. Međutim, 75 zaposlenih, Školski odbor i Savet roditelja, svi su jednoglasno odbacili tu meru Ministarstva i neće je poštovati.

- Nećemo dozvoliti da unište odličnu školu. Ministarstvo će sutra dobiti dopis od 2.500 roditelja. Lako bi oni sa nama, ali protiv složnih roditelja ne mogu, njima ne mogu da podele otkaze - kaže Mosurović.

Mnogima od roditelja Mosurović je bio nastavnik i razredni starešina. Oni pričaju da ih je "Ljuba devedesetih spasao od ulice i primitivizma".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online