Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.08.2017.
00:22
V. Đokić - Vesti A

Mladi u borbi za bolji život: Apsolventi peku palačinke

Zahvaljujući vrednom bračnom paru Andrijani i Cvetinu Blagojeviću iz sela Kuzmina koje se nalazi između Šida i Sremske Mitrovice, radi njihova palačinkarnica Činki - linki i bez sumnje pokazalo se da je to bio pravi poslovni potez.

A. Čukić
Dvoje mladih iz Srema u borbi za bolji život

Navraćali i Nemci

- Iako smo apsolventi na fakultetima, rešili smo da jedno vreme ne dajemo ispite nego da ostanemo u zavičaju, zaradimo neki dinar i krenemo sa pečenjem palačinki jer smo do sada od poljoprivrede jedva sastavljali kraj sa krajem. Radnju smo otvorili pored zgrade OŠ "Branko Radičević " pa su nam đaci glavni kupci. Palačinke pravimo po receptu baka pa onda nije ni čudo što ih deca stalno traže. Kako kažu, dobar glas se daleko čuje, pa nam navrate i sladokusci iz Bosne, a nedavno su nam gosti bili i bajkeri iz Nemačke - priča vredna Andrijana i dodaje:

- Pošto sam apsolvirala nemački jezik lepo sam se ispričala sa njima. Oni su oduševljeni Srbijom. Zadovoljni su kvalitetom i našom uslugom i obećali su da će opet doći kod nas. Selo je oživelo zahvaljujući našem novom poslu pa bi sada mladi mogli da krenu našim putem i nešto otvore. Tako bi se zadržala omladina da ne ide u obližnje gradove. Ali da bi se od nečega krenulo država se mora uključiti da im pomogne da dođu do posla i počnu sa nekim malim biznisom.

Kuća iz 1886. godine

- Moramo još vrednije da radimo jer živimo u staroj kući koju bi trebalo detaljno renovirati. Ko zna možda sagradimo i novu ako nam posao bude išao kako smo zamislili - veli Cvetin.

Sve stvorili sami

Cvetin, koji je takođe za jedno vreme ostavio fakultet, apsolvirao je informacione tehnologije ima svoju priču:

- Kad smo videli da se od poslova sa njive i gajenja svinja sve teže živi rešili smo da se i u ovom poslu oprobamo i na našu sreću dobro je krenulo. Lepo zarađujemo i svaki dinar viška ulažemo u proširenje proizvodnje. Pre izvesnog vremena krenuli smo da pečemo pice koje takođe imaju dobru prođu. Sve ovo radimo jer treba preživeti ova teška vremena i odgajiti našeg sina Mateju.

Supruga i ja smo veliki borci. Teško je raditi više poslova u isto vreme, ali se mora. Ono što posebno ističem, niko nam ništa nije pomogao. Sve smo stvorili nas dvoje.

U razgovor se opet uključuje Andrijana.

- Prinose sa njiva prepolovile su tropske vrućine. Dobro je što bi rekao naš narod što smo konačno shvatili da više nema vremena za gubljenje. Videćemo šta će se desiti 3. septembra na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu oko otkupa i svega što muči seljaka.

Zaljubljeni u sport

Andrijana i Cvetin vole basket tri na tri, pa su i ove godine bili sponzori turnira koji je održan proteklog vikenda.
- Kuzmin je pun talentovane dece za basket pa smo rešili da ih okupimo i pomognemo im. Po nama to je prava stvar. Posebno smo radosni što su smo se dogovorili da se ubuduće turnir zove po našoj palačinkarnici.
Nepravda bi bila ne pomenuti talentovane trojkaše, a najbolji među njima je Jovan Ikić koji nosi dres Srema iz Sremske Mitrovice. Uz njega je Stefan Jovanović (1999. godište), a već je dobio poziv da nastupa za seniore. Iz našeg sela su državne prvakinje u izvođenju trojki Milana Milivojević i Tamara Serdar. Naše selo ima i turnir u malom fudbalu, Dražić - Jovelić - kažu Blagojevići.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online