Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.06.2017.
20:33
Z. Vicelarević - Vesti A

"Vesti" u Nemačkoj: Nevenkov Harli zvezda Rideshajma

Najveći skup ljubitelja legendarnih motora harli dejvidsona u Evropi dešava se upravo ovih dana u Rideshajmu na Rajni. Od 15. do 18. juna, gradić na desnoj obali reke Rajne u nemačkoj pokrajini Hesen je domaćin Medžik bajk Rudeshajma, događaja koji okuplja najveći broj obožavalaca ovih legendarnih dvotočkaša.

Od zaglušujuće grmljavine prepoznatljivog zvuka, nekada motocikala američke policije, a danas najčešće bradatih rokera u kožnim crnim jaknama, svih modela koji već 103 godine krstare svim svetskim putevima, retko da je ko mogao da čuje samog sebe. Ali je upravo to pravi doživljaj za njih. Među brojnima, prema nekim procenama više od 20.000 motora, prisutni su bili i srpski bajkeri iz Frankfurta.

- Svi smo iz Frankfurta. Ne vozimo svi harlije, ali većina nas je ipak, došlo na ovaj moto skup. Imamo našu grupu od 15 do 20 bajkera, a danas smo ovde nas "sedmorica veličanstvenih". Zvanično ime naše bajk grupe još nemamo, ali nas i bez toga ima dovoljno. Veže nas ljubav prema motorima, a ne neko ime grupe. Dolazimo često na ovakve skupove i to je za svakog od nas poseban doživljaj - govori za "Vesti" u ime naših bajkera iz Frankfurta Slobodan Obrenović Boki.

Najviše pažnje na skupu privukao je najnoviji model harlija čije je vlasnik Nevenko Đukić iz Frankfurta:

- Ovo je harli dejvidson, najtroad-spesijal, V-rod, 1.250 kubika, 125 KS, jedan od najboljih harlija ikad napravljenih. Nov je, kupio sam ga pre 10 dana i koštao je 18.600 evra. Motore volim od malih nogu i doskora sam vozio jamahu R-1. Sada sam konačno kupio legendarnog harlija jer je nešto mirniji i sigurniji motor. To dođe tako s godinama, a i prava je mašina za uživanje u vožnji - kaže Nevenko.

Ana zvezda večeri

Ovakav bajkerski skup ne može da prođe bez muzičkog koncerta, a da se ne sluša samo rok muzika, najbolji dokaz je glavna zvezda prve bajkerske noći, srpska bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović. Podsetimo da je Ana Popović, naša vrsna muzičarka, prva evropska umetnica koja je ušla u Legendarni bluz krug još davne 2006. godine.

- Iako je možda prva pomisao da se ovde skupljaju najveće rokerske bande, mogu vam reći da nije tako. Većina nas u životu radi obične poslove,a ovde nas spaja hobi, ljubav prema motorima - dodaje Slobodan Obrenović.

Program Medžik bajk Rudeshajma je obiman. Između ostalog predviđene su mnoge bajk ture, izlaganje unikatnih motora iz porodice harlija kao i brojni muzički koncerti. U subotu u 14 časova je velika parada harli dejvidsona pored Rajne gde se očekuje još veći broj motorista.

Dama bez straha

Među brojnim obožavaocima harlija ima i dama koje nemaju ni najmanji strah da zajašu ove mašine.
- Voziti harli dejvidson je veliko zadovoljstvo. Pored muža sam počela i ja da volim i vozim ovakav motor. Dosadilo mi je u stvari, da budem samo suvozač - kaže kroz smeh Odri Bartuli iz Grinštadta kod Manhajma.




 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online