Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.06.2017.
12:01
Đ. Barović - Vesti A

Požar u Haškom tribunalu, jedan mrtav

U Haškom tribunalu "Vestima" je potvrđena informacija da je u okviru zatvoru u kome su smešteni i srpski opštuženi došlo do požara, ali da Pritvorska jedinica UN nije bila zahvaćena vatrom.

wikimedia.org/Julian Nitzsche

Kako "Vesti" saznaju, niko od srpskih pritvorenika nije bio životno ugrožen.

"Vesti" dobile potvrdu iz Tribunala

"Pritvorska jedinica UN nije ni na koji način zahvaćena požarom koji je izbio prošle noći u prostoru kazneno-popravne institucije Haaglanden u Scheveningenu. Požar se dogodio u drugom delu zatvorskog kompleksa a uzrok još nije utvrđen. Policija sprovodi istragu ovog incidenta. Međunarodni sud će nastaviti pomno praćenje daljeg razvoja situacije", rečeno je "Vestima" u MKSJ.

Dejan Ivetić, član pravnog tima generla Ratka Mladića, potvrdio je za "Vesti" da je u zatvoru u Ševeningenu došlo do požara, ali da vatra ipak nije izbila u Pritvorskoj jedinici pod kontrolom Haškog tribunala, kako se prvobitno mislilo, već u delu zatvora koji je u nadležnosti Holandije.

- Zabrinut za sudbinu našeg klijenta, generala Mladića, kontaktirao sam zatvorsku upravu i potvrđeno mi je da je zaista došlo do požara i da je jedna osoba poginula, ali da se požar nije dogodio u Pritvorskoj jedinici pod ingerencijom Haškog tribunala, već u delu zatvora koji je pod kontrolom Holandije - kaže Ivetić za "Vesti".

Kako je ranije rečeno u požaru, koji se jutros dogodio u Haškom tribunala, jedna osoba je poginula, a svi iz tog bloka su ekspresno izmešteni.

Oglasilo se holandsko ministarstvo pravde 

Jedna muška osoba preminula je od posledica požara, koji je izbio u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, saopštilo je holandsko ministarstvo pravde u kojem se navodi da je reč o zatvoreniku u Kaznenom psihijatrijskom centru.

U Pritvorskoj jedinici Ševeningen trenutno se nalaze Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Stojan Župljanin i Mićo Stanišić. Odnedavno se u pritvoru nalaze i nekadašnji šefovi srpske DB: Jovica Stanišić i Franko Simatović.

U ovom zatvoru su i trojica Hrvata - nekadašnjih čelnika Herceg-Bosne.

Opširnije o detaljima ovog požara možete pročitati u sutrašnjem izdanju "Vesti".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.06.2017. 22:58
Ne znam.Ili Srbi ili Rusi ili zajedno..............................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online