Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 04.04.2017.
12:45
Vestionline, Tanjug A

Vučić o protestima: Svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u vezi protesta u Beogradu, da je Srbija demokratska zemlja, u kojoj svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje, i da je to u redu, sve dok je mirno.

Tanjug
Uredu je dok je mirno: Aleksandar Vučić

- Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo - rekao je Vučić novinarima.

Prema njegovim rečima, ko ima vremena neka protestuje, a on i vlada moraju da rade.

Izrazio je nadu da neodgovornost nekih političara, koji su ranije pozivali na nasilje, neće biti realizovani.

- Sve to dok neko izražava stav da li je "za" ili nije, dok je sve na vikanju, to je u redu i normalno - poručio je on.

Nije, međutim, srećan zbog činjenice da je srušen "Zid plača" ispred Narodne skupštine i najavljuje pomoć udruženjima sa Kosova i Metohije da ga ponovo naprave.

- Ako bude problema sa finansijama, pomoći ćemo im. To nisu stvari kojima sam oduševljen - naglasio je Vučić. 

twitter.com/izglave
Studenti su protestom izrazili nezadovoljstvo izbornim rezultatima 

Na pitanje o rezultatima izbora, rekao je da se čekaju konačni podaci, ali da očekuje da će osvojiti 56 odsto glasova.

Ukazao je da dolaze rezultati sa Kosova i Metohije, gde je dobio 80 odsto glasova.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.04.2017. 14:26
U Srbiji se ustalila praksa da posle svakih izbora onaj ko je izgu,bio, ponavlja da je pobednik pokrao glasove i da su izbori namešteni. Tako je od prvih višestranačkih izbora 1990. godine, tako je i ove 2017. godine. Takođe, praksa je da se protestuje na ulicama. Vladi Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem možemo zameriti milion stvari. Pravili su greške, radili protiv interesa srpskog naroda, smanjivali penzije…itd. Sve to je radila svaka vlast u ovoj Srbiji. Sasvim je logično da se narod pobuni i da izađe na ulice ako mu nije dobro, ali je velika greška rušiti svoju vlast uz pomoć stranih faktora. Takve stvari se nikada ne završe dobro. Posle ovih izbora, već u ponedeljak, mladi ljudi, studenti, počeli su se okupljati u gradovima širom Srbije. Slučajno i spontano!? U svim gradovima su imali iste parole. Slučajno i spontano!? Nosili su natpise „PUKO SI!“. Setimo se sličnog „GOTOV JE!“ sa protesta 5. oktobra. Slučajno i spontano!? Kao što su nekad pre 5. oktobra u medijima, sada iste ličnosti na društvenim mrežama i u medijima pozivaju na proteste. Slučajno i spontano!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online