Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.02.2017.
18:01
Z. Vicelarević - Vesti A

Krče put ka slavi

Na regionalnom takmičenju školskih pop i rok grupa u Frankfurtu, pop grupa E. T. strit iz Zehajm-Jugenhajma osvojila je prvo mesto. Frontmeni rok grupe pobednika su braća Milan (18) i Filip (16) Janković, Beograđani koji od pre nekoliko godina žive u ovom malom gradiću u okolini Darmštata, a za pobedu su svirali pesme grupe Guns 'N' Roses i čuvene pevačice Adel.

Z. Vicelarervić
Pobednički nastup

E. T. strit je, inače, američko-nemačko-srpski bend. Pored braće Milana i Filipa, u bendu su i sestre Amelija (18, vokal) i Adelin (14, gitara i klavir) Širman, kao i bubnjar Šon Gabrijel (18).

- Svi smo se potajno nadali da ćemo pobediti i nadanja su se ispunila. Zajedno sviramo već nekoliko godina, a grupa je dobila ime po prvim slovima imena ulice u kojoj vežbamo - kaže Filip i dodaje:

U aprilu sajam muzike

Prvih osam bendova će imati priliku da svoju muziku predstave na predstojećem Muzičkom sajmu u Frankfurtu u aprilu ove godine.
Pored Frankfurta, takmičenje se održava u Minhenu, Hanoveru, Lajpcigu, Štutgartu, Bohumu, Kelnu, Hamburgu i Berlinu.

- Prvo sam počeo da sviram klasičnu gitaru u muzičkoj školi "Vučković" u Beogradu, ali me to nije toliko privlačilo. Onda sam prešao na električnu jer sam to uvek voleo da sviram. Uzimao sam privatne časove kod Ivana Zoranovića Kize.

Z. Vicelarervić
E. T. strit: Filip, Šon, Adelin, Amelija i Milan (sleva)

Srećan zbog pobede je i stariji brat Milan koji za "Vesti" kaže:

- Oduvek sam bio okružen muzikom. Kod kuće smo uvek slušali rok, strani i naš, ali me je Filip inspirasao i tako sam počeo da sviram bas gitaru u sedmoj godini. U Beogradu nema odseka za bas gitaru, ali sam privatno imao odličnog nastavnika, Branimira - Baneta Markovića, najboljeg basistu u Srbiji i šire. Kod njega sam učio četiri godine dok nismo došli u Nemačku - rekao je Milan Janković, ne skrivajući zadovoljstvo što su pobedili.

Takmičenje školskih rok i pop grupa je organizovalo Skul džem, organizacija koja na nivou cele Nemačke promoviše među učenicima ovu vrstu muzike. Za takmičenje je bilo prijavljeno 600 školskih bendova, a najboljih 80 grupa se kvalifikovalo za regionalno takmičenje koje se održava u osam centara Nemačke. Dve najbolje grupe iz svakog centra se kvalifikuju za savezno takmičenje.

Podrška roditelja

Mladi muzičari Milan i Filip imaju apsolutnu podršku od roditelja, Sandre i Marijana Jankovića. Tata Marijan se u mladosti takođe bavio muzikom:
- Bila su onda druga vremena. Komšija je svirao harmoniku, pa smo i mi svi iz okoline. Završili smo svi muzičke škole, ali niko od nas nije kasnije nastavio muzičku karijeru. Mi smo to radili zato što smo na neki način morali, a oni se bave baš onim što vole. Budući da sam ja prošao tu fazu, želeo sam u startu da im pokažem šta mogu i da ih zarazim muzikom. Sada sami idu dalje - kaže Marijan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online