Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.02.2017.
18:01
S. P. i D. D. - Vesti A

Dete koje osvaja svet

Tijana Bugarčić (11) iz Beograda jedna je od najmlađih učesnika onlajn takmičenja Golden Ki u Nju Džersiju. Osvojila je treće mesto sa kompozicijom "Beogradski valcer" takmičeći se sa 68 učesnika, iz 17 zemalja, sa četiri kontinenta.

M. Karović
Osvojila trćr mesto u Nju Džersiju: Tijana Bugarčić

- Kada smo se prošle godine u junu opraštali od učiteljice, na priredbi sam odsvirala deo moje prve ozbiljne kompozicije. Posle mi je došla inspiracija pa sam završila valcer, doradila ga i poslale smo ga na takmičenje. Kompozicijom se bavi od prošle godine, a muzičku školu upisala je sa pet i po godina.

- Primetila sam da ima sluha i od malena sam joj puštala muziku - kaže Tijanina majka i dodaje da postoji mnogo talentovane dece ali da, nažalost, roditelji retko obraćaju pažnju na to.

Kamerni orkestri

Iz solfeđa je osvojila tri prve nagrade. Na pijanističkim takmičenjima osvojila je osam prvih nagrada, dve druge i jednu treću. Na dva takmičenja dobila je nagradu laureat (lovorom ovenčan) koja izdvaja jednog učesnika kao najboljeg u kategoriji.
- Najznačajnija mi je nagrada "Davorin Jenko", bila sam druga od 36 učesnika.
Svirala je i u kamernim orkestrima sa kojima je dva puta osvojila prve nagrade, jednu sa flautistom, a drugu sa hornistkinjom.

Odličan đak

U muzičku školu "Vladimir Đorđević" upisana je na predlog profesorke Milice Radojević, koja ju je zajedno sa Ivanom Ljubom slušala na prijemnom. Upisala je odmah prvi razred, a ne pripremni.

- Sa tom profesorkom i sada radim ono što se ne radi u školi, kao što su džez i skidanje muzike.

Zbog toga što je bila veoma mala, bilo je pitanje koliko će još ostati u toj školi. Naredne dve godine išla je na privatne časove, da bi u drugom razredu osnovne škole upisala muzičku školu "Josip Slavenski".

Tijana je, pored talenta za muziku i komponovanje, i odličan đak. Ide na časove nemačkog jezika, trenira karate, plete, rekreativno se bavi pevanjem.

- Da se ne bavim muzikom više bih se posvetila jezicima - kaže ističući da najviše voli engleski i nemački.

U slobodno vreme voli da sluša džez muziku, a sa tatom često "odvrne" hevi metal. Najdraže džez pevačice su joj Areta Frenklin i Nina Simon.

Vežba punom parom

Vredno radi na kompoziciji "Reke Srbije" sa kojom će se predstaviti krajem godine na takmičenju Golden Ki na kojem je već imala uspeha.

- Odabrala je tri reke, Savu, Rzav i Dunav čije će zvukove pokušati da oponaša - kaže mama ove vredne devojčice.

Tijana smatra da bi više uspeha sa svojim talentom imala u inostranstvu.

- Želim da upišem kompoziciju u Beču, jer je Beč kuća muzike.

U avgustu će u Erbar holu u Beču odsvirati već nagrađivanu kompoziciju za koju će dobiti zlatnu medalju i diplomu.

- Tijana je vredna - kaže profesorka Tatjana Đorđević dodajući da joj je izuzetno drago što je Tijana baš njen učenik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online