Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 25.12.2016.
13:29
Tanjug A

Saučešće Čepurinu: "Aleksandrov" je voleo Srbiju, Srbi su voleli njih

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina kako bi lično izrazio saučešće porodicama žrtava stradalih u padu vojnog aviona, ruskom narodu i zvaničnicima.

mod.gov.rs
Aleksandar Čepurin, ruski ambasador u Beogradu

- U ime Vlade Srbije, srpskog naroda, građana Srbije izražavam najdublje saučešće, uz reči da su građani Srbije bukvalno skrhani bolom i da dele tu vrstu bola sa ruskim narodom i građanima Ruske federacije - istakao je premijer.

On je dodao da to nije samo formalno saučešće, jer je u strašnoj tragediji koja je pogodila Rusiju i ruski narod jutros sa padom Topoljeva 154, nastradalo 94 Rusa, od toga 64 naših prijatelja iz čuvenog ansambla Aleksandrov.

Vučić je kazao da je to ogromna tuga i bol za Srbiju i dodao da je predložio da zajedno sa ruskom stranom organizuje "neku vrstu manifestacije", gde bi podsetili na fantastične koncerte ansambla Aleksandrov održane u Beogradu.

- Srbija će uvek voleti taj ansambl. Rekao bih i da je gospodin Halilov poginuo, general, i da im je veliki broj solista nastradao, ali znamo da Aleksandrov ima snage da zajednički organizujemo manifestaciju i nadamo se da ćemo već u godinama koje su pred nama ponovo ugostiti Aleksandrov da zajedno pevamo, igramo, radujemo se i veselimo našem bratstvu i prijateljstvu - dodao je.

Srpski premijer je preneo ruskom ambasadoru i da će uputiti pisma saučešća i predsedniku i premijeru Ruske federacije Vladimiru Putinu i Dimitriju Medvedevu, kao i ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Ruski ambasador je podsetio da su umetnici iz ansambla "Aleksandrov", koji su jutros poginuli prilikom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane u Crno more, često dolazili u Srbiju i voleli našu zemlju.

- Ovaj ansambl je veoma poznat i često je dolazio u Srbiju. Njega su voleli u Srbiji i on je voleo Srbiju i Srbe. Samo tokom mog mandata dolazio je u zemlju dva puta - zaključio je Čepurin.

Čepurin je zahvalio predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i srpskim prijateljima koji su došli danas, u nedelju, da mu izraze saučešće.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.12.2016. 20:23
Sankcije su uvedene zbog nikom razumljive i pogubne politike Putina !? Za Rusiju i ruski narod nenadoknadiva steta !!! Ceo profit (ako ga ruska drzava ima) daje na GLUPU propagandu LAZNE moci i vojno naoruzanje (ulaze u mlaznjake , a zapusta putnicke avione !?... da bi izgradio licni IMIDZ , a narod .... ) Ovo je rezultat njegove pogubne politike !!! Kada je budzet urnisan i kada cetvrta recesija kuca na vrata , a cveta lopovluk , korupcija , javasluk ... - ceh placa zaostala i stara tehnologija . Kad se uz SVE napomenuto doda i preskup ratni budzet - apokalipsa je neminovna . Nazalost ovakvim stvarima se ne treba cuditi !!! Erbas i Boing proizvode na stotine hiljada putnickih aviona koji u proseku manje stradaju od par hiljada ruskog (sovjetskog) leteceg otpada (Tupoleva , Antonova ...)&(nekih i po 40-50 godina starosti) ... Opsena i "Potemkinova sela" ugradjena su u DNK ruskog bica , tako su kulturoloski kodirani !!! Ceo svoj zivotni vek provedu daleko od realnosti sa laznom fikcijom moci !? TREBA se jednom pogledati istini u oci i za Rusiju (pobeci od mitomanije) bice bolje !!! Rusi moraju pod hitno da se oslobode balasta LAZNE moci i predju na realnu ekonomiji i realan zivot !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online