Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.12.2016.
16:55
Vestionline A

Ovacije i aplauzi za akciju "Minut do 12"

Deca iz Prihvatilišta izvela su u četvrtak, u prepunoj sali Ustanove kulture Palililula, svoju himnu "Pobedi" tokom akcije koja nosi simboličan naziv "Minut do 12", a koja je organizovana sa ciljem da se prikupe sredstava za projekat "Pobedi za decu iz Prihvatilišta".

Promo
Učenici Doma PTT škole sa direktorom Sašom Rokvićem

Na ideju da pokažu kako se zajedničkim snagama može doći do cilja, pokazala su deca iz Vaspitno-popravnog doma Kruševac, Doma učenika PTT škole u Beogradu i Prihvatilišta za decu. Program je počeo monodramom koju je izveo štićenik Š. M. iz Vaspitno-popravnog doma Kruševac, a nastavljen sa spletom folklornih igara i ritmičkom gimnastikom u izvođenju dece iz Doma srednje PTT škole, a potom je usledila himna Prihvatilišta.

Direktor Doma učenika srednje PTT škole Saša Rokvić kaže da je ovo bila odlična prilika da talenat dece bude vidljiviji  pred širom publikom.

- Veoma sam zadovoljan što je Dom učenika srednje PTT škole bio deo ove akcije i što smo bili u mogućnosti da organizujemo ovakvu humanitarnu priredbu za decu bez roditeljskog staranja. Dom učenika srednje PTT škole je u više navrata pomagao i učestvovao u raznim akcijama za decu iz Prihvatilišta, a spremni smo da i u budućnosti podržimo humanitarne akcije - kaže Rokvić.

Promo
Učenici Doma PTT škole

Upravnik Vaspitno-popravnog doma Kruševac Ivan Mijailović kaže da je ideja da se pomogne Prihvatilištu postojala odavno, a da je sada konačno realizovana.

- Naši štićenici su u više navrata učestvovali u humanitarnim akcijama, to je uvek dobra prilika da se pokaže njihov talenat. Monodrama koju je izveo naš štićenik bila je ujedno i oproštajna, jer on uskoro kreće u samostalni život - kaže Mijailović.

Nakon priredbe svi zainteresovani su mogli da kupe rukotvorine na izložbenim štandovima, koje su napravila deca iz Vaspitno-popravnog doma Kruševac, i da na taj način doprinesu akciji.

Rukovodilac Prihvatilišta, Danijela Stajković, kaže da je akcija "Minut do 12" bila odlična prilika da se izbrišu granice između dece.

- Na jednom mestu su se okupili mladost, energija, dobra nada za decu Prihvatilišta. Bilo je veliko zadovoljstvo pratiti publiku koja je zajedno u glas sa decom pevala himu naše ustanove - kaže Danjela.

Ukoliko želite da pomognete deci Prihvatilišta da uskoro pređu u novi i veći prostor, koji će im omogućiti osnovna prava i potrebe svakog deteta, budite humani i u zavisnosti od vaših mogućnosti uplatite sredstva na žiro-račun namenjen za projekat "Pobedi za decu iz Prihvatilišta".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online