Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 27.09.2016.
21:23
espreso.rs A

VIDEO: Ovo je Arkanov poslednji intervju

Tokom bombardovanja 1999. godine novinar iz Australije Ričard Karlton napravio je poslednji intervju sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji je emitovan nedugo zatim. Ražnatović je ubijen pola godine posle ovog razgovora, a do svoje smrti nije davao izjave medijima.

youtube.com/radovan džeko
Željko Ražnatović Arkan na svom poslednjem intervjuu

Intervju je napravljen u jednom luksuznom beogradskom hotelu, a pored njega su bili prisutni i njegova tadašnja svastika Lidija Ocokoljić, supruga Ceca, i nekoliko telohranitelja.

Tokom razgovora, novinar je pokušao da optuži Ražnatovića za brojna ubistva i druge zločine. Međutim, Arkan je većinu optužbi odbacio, a za počinjena ubistva je tvrdio da ih je počinio u poštenoj borbi.

Pred samo emitovanje, Arkan je najavljen kao ratni zločinac i bivši pljačkaša+ banaka, koji je vođa paravojne formacije koja je direktno odgovorna za neke od najgorih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

- U mojoj vojsci je bilo zabranjeno koristiti nož. Poštena borba je kao lov. Mi nismo kasapini - izjavio je Ražnatović.

U Vukovaru kada ste hladnokrvno ubili pacijente u bolnici?
- Ja sam vam već rekao da nisam bio tamo, to nije bila moja zona odgovornosti. Nemoguće je da me je neko tamo video. Moja odgovornost je bila do reke Vuke. Dalji prostor nije bila moja odgovornost. To nije Vukovar, već reka Vuka. To vi tvrdite, to Hrvati tvrde...

Šta je sa strašnim zločinima nad civilima u Prijedoru i Banjaluci?
- Kada sam ja došao tamo, nije bilo logora. Predstavljate kao da sam se borio protiv žena i dece, a ja kažem da to nije istina. Moje jedinice su se borile u prvim redovima protiv muslimanskih i hrvatskih snaga, licem u lice. Bilo je prekasno kada sam otišao tamo, nije bilo logora, nije bilo ničega. 

Da li se osećate bezbednim u Srbiji? Da li strahujete da neko iz zapadnih službi može da vas uhapsi? Da specijalni snage NATO-a mogu da upadnu i da vas uhapse?
- Nije me briga. Ni za specijalne snage, niti za običnu vojsku.

Ne možete da napustite Srbiju? Čim kročite van zemlje, uhapsiće vas ili ubiti?
- Mogu da idem gde hoću. Zavisi od mene. Imam 47 godina, i ne plašim se. Živim svaki dan kao lav. Ne plašim se smrti, ja sam heroj u ovoj zemlji. Volim svoju zemlju, a ljudi mene vole. Dosta metaka je prošlo pored mene. Ne plašim se smrti. Ja sam heroj u ovoj zemlji.

Da li ste nevini ili krivi?
- Nisam kriv nizašta. Ja sam srpski patriota. Volim svoj narod i on voli mene, i zato sam ja ratni zločinac.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.09.2016. 21:43
ISTINA!!! SVET U ŠOKU – ARKAN JE ŽIV: Pogledajte dokaz da je bio sa Cecom na Tajlandu (Video) Jedan od najzloglasnijih ratnih zločinaca i kriminalaca s ovih prostora, navodno nije mrtav. Arkan je nakon podignute Haške optužnice za ratni zločin umro pod sumnjivim okolnostima. Njegova “SMRT” još nije razrješena, možda nema ni potrebe, jer kako utvrditi nečiju smrt ako ta osoba uopšte nije mrtva, već je živa i uživa u slobodi. Kako je to moguće??? Arkan je jedan od najvećih kriminalaca ne samo sa ovih prostora nego u čitavoj Evropi, pa zašto onda vrh Srbije šuti. Jedno je sigurno da tu ima dosta sumnjivih radnji, mnogi su upleteni i u cilju im je da to skrivaju. Pogledajte VIDEO ispod Inače, indiciju da je Arkan živ, postakla je i njegova sahrana, te stražarenje na njegovom grobu, ali i nesrpski običaj po kojem je sahranjen. Naime, Ceca nije dozvolila da itko vidi tijelo mrvog Arkana, te da se oprosti s njim, čak ni njegovoj rođenoj djeci, ali ni njegovoj majci. Dodatne sumnje da je Arkan živ izazvao je njegov sin Veljko. “Moj otac Željko je živ i zdrav i poslao mi je poklon”, izjavio je Veljko. To je izazvalo burne reakcije kako u Srbiji tako i u susjednim zemljama zbog povezivanja Arkana sa ratnim dešavanjima tokom raspada Jugoslavije. Da li je Arkan bio toliko pametan pa je lažirao svoju smrt i sada uživa u slobodi, da li je izvršio operaciju lica i sve ove godine bio sa svojom ženom i djecom u ulozi tjelohranitelja??? Vrlo moguće. Postavlja se pitanje zašto Ceca svih ovih godina nije se ponovo udala niti je imala neku ozbiljnu vezu za koju se moglo saznati, ili je to ona vješto skrivala. Koji je razlog, da li je toliko voljela Arkana pa je odlučila mu biti vjerna, ili se o nekoj vezi nije trebala ni razmišljati, ŽAŠTO kada ima Arkana pored sebe. Arkan je živ samo što šuti i državni vrh Srbije, kao i njegova porodica. Također, Ceca stalno objavljuje fotografije s odmora koje nikad ne pokažu lice muške osobe, ko je taj čovjek, da nije možda Arkan?? Zašto tolika misterija, zašto stalno skrivanje, diskrecija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online