Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 20.08.2016.
03:08
B. Đokić - Vesti A

Osveta crveno-belih moćnika?

Nikoli - Džoniju Mijailoviću, nekadašnjem kapitenu Fudbalskog kluba Crvena zvezda, određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Ova vest ne bi imala toliko odjeka, bez obzira na Mijailovićevu biografiju, da kao razlog njegovog hapšenja nije navedena - nelegalna gradnja?!

youtube.com/FK Crvena zvezda
Akva park ili dug jezik: Nikola Mijailović

On je, tvrde nadležni, nezakonito gradio akva-park na beogradskom jezeru Ada Ciganlija. U zemlji u kojoj je većina stambenih i drugih objekata godinama i decenijama građena nelegalno, gde investitori često grade i na tuđem zemljištu, a gde političari i tajkuni prave zgrade, kuće, vikendice u zabranjenim zonama (kao što je Beogradski vodovod na Savskom nasipu), neko da bude uhapšen i pritvoren zbog nelegalne gradnje, zvuči kao naučna fantastika.

Odmah po hapšenju Mijailovića, po društvenim mrežama i medijima pojavila se spekulacija da se radi o osveti moćnika jer je on, dok je bio kapiten crveno-belih, ukazivao na nepravilnosti, bahatost i kriminal u vreme kada je Zvezdan Terzić preuzeo rukovođenje najtrofejnijim srpskim klubom.

- Bez da zalazim u to da li je Mijailović legalno ili ne gradio akva-park, njegovo hapšenje i određivanje jednomesečnog pritvora zbog ovog dela je neuobičajeno - kaže Miroslav Vasić, advokat.

On dodaje da po zakonu može i za nelegalnu gradnju da se odredi pritvor, ali "to svakako nije u skladu sa sudskom praksom proteklih decenija", niti on zna za takav slučaj do sada.

- Možda su tokom prošle nedelje odlučili da promene praksu. Mnogi su mimo zakona gradili kule po Beogradu, a nisu u zatvoru. Izgradili su po 10.000 kvadratnih metara nelegalnog stambenog i poslovnog prostora i niko nije bio u pritvoru, nije ni postupak pokrenut, a kamoli nešto drugo - podseća Vasić za "Vesti".

Njemu nije logično ni to da, kako kaže, neko može da naočigled svih gradi tako veliki objekat bez potrebnih dozvola, a da u tome nije odmah zaustavljen.

- Kako je moguće da neko gradi na Adi, koja je epicentar dešavanja u Beogradu, a da to niko ne zna do sada i da ga puste da nastavi? Nije normalno da se to dešava. Jedino ako nije u pitanju nova praksa srpskog tužilaštva i inspekcijskih službi, da stanu na put nelegalnoj gradnji?! Možda će sada početi da ruše i vikendice izgrađene nelegalno u priobalju Save u Beogradu - pita Vasić.

Pisma optužnice

Džoni Mijailović došao je u žižu javnosti krajem 2014. godine, kada su se pojavila anonimna pisma sa komentarima tadašnjeg stanja u FK Crvena zvezda. Iako se nikada zvanično nije saznalo ko je pisao ta pisma, postoji verovanje da je Mijailović njihov autor. Pisma su puna optužbi za nebrigu prema igračima, malverzacije i uništavanje kluba, i to na račun Zvezdana Terzića i ostalih funkcionera crveno-belih, među kojima su i mnogi iz gradske vlasti Beograda.

Među tim vikendicama su i one koje pripadaju porodici predsednika Tomislava Nikolića.
Mijailović je pre hapšenja, kada se u javnosti pojavila sumnja o njegovoj, navodno nelegalnoj gradnji, rekao za beogradske medije da sebe smatra kolateralnom štetom.

- Uložio sam milion evra u projekat, uredno plaćam 20.000 evra mesečno za zakup. Ne mogu da shvatim da sam ja krivac jer radim nešto za dobrobit grada i Ade Ciganlije - izjavio je proslavljeni fudbaler.





 

POVEZANE VESTI

Subota 20.08.2016. 09:11
Ovo je klasična osveta sitnih malih miševa kao karaktera i velikih lopova po profesiji .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online