Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.06.2016.
22:30
B. Grujić - Vesti A

Znanjem zadivila Srbiju

Jovana Todorović, maturantkinja i učenica zrenjaninske Gimnazije, pobedila je na Književnoj olimpijadi, državnom takmičenju iz književnosti, održanoj nedavno u Sremskim Karlovcima.

Vesti
Jovana todorović sa profesorkom Natalijom Ludoški

Zanimljivo je da je Jovana po četvrti put učestvovala na ovom takmičenju i nikada se u svoj grad i Gimnaziju, nije vratila bez medalje. Ovaj put, Jovana, koja ponosno ističe da je književnost njena velika ljubav, strast i život, okitila se najsjajnijom, zlatnom medaljom.

O Jovani samo reči hvale ima i njena profesorica i razredni starešina Natalija Ludoški, uz napomenu da je glavni kandidat za učenika generacije zrenjaninske Gimnazije.

- Tokom gimnazijskog školovanja, iz godine u godinu, postizala je uspeh za uspehom, redovno među prvima na državnom takmičenju iz književnosti, uspešna na književnim takmičenjima i u besedništvu. Za četvrt veka profesorskog staža nisam imala bolji maturski rad od Jovaninog. Pisala je o motivu mrtve drage u svetskoj i srpskoj književnosti što je studija koja zavređuje objavljivanje u stručnoj publikaciji. Trenutno završava scenario za film o stradanju Jevreja tokom Drugog svetskog rata u Bečkereku, naravno inspirisana "Šlepovima" Stojana Mihajlovića.

- Još dok sam bila mala, volela sam da čitam i uvek sam kao obavezni rekvizit, knjigu nosila sa sobom. Ljubav prema književnosti prenela mi je mama. Knjiga je za mene, pre svega uteha, jer živimo u iskrivljenom sistemu vrednosti, i dobro štivo mi pomaže da se u takvom svetu snađem. Dok sam bila u osnovnoj školi više sam volela gramatiku, a onda kada sam postala gimnazijalac i upoznala profesorku književnosti Nataliju Ludoški, sve se nekako promenilo i književnost i pisanje su postali moja strast, a naravno da je velika privilegija da vas uči doktor nauka, kao što je profesorica Ludoški - priča Jovana Todorović, koja će na jesen upisati književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu a zahvaljujući pobedi na Olimpijadi oslobođena je polaganja prijemnog ispita. Inače, Jovana jednako voli i domaću i stranu književnost.

Visoki ciljevi

Devojka je vrlo ambiciozna, uvek sebi visoko postavi cilj i spremna je na velika odricanja. Njen imperativ je - uvek biti najbolji! Mislim da je s takvim stavom i u budućnosti očekuju visoka postignuća. Ponosna sam što sam joj razredni starešina i što je, nekako, izrasla ispod mog šinjela - ponosno ističe profesorka Natalija Ludoški.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online