Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.02.2016.
22:30
Đ. Barović - Vesti A

Skini šminku, pa u zatvor

U Srbiji malo-malo pa nešto poskupi, a jedina roba koja izgleda pojeftinjuje je seks. U Kragujevcu prostitutke nude posebne popuste penzionerima, a u Beogradu, oko Železničke stanice, kod Pančevačkog mosta ili na Plavom mostu, mada nema popusta te vrste - usluga nikada povoljnija. Cene se, u zavisnosti od usluga, kreću od 700 dinara do nešto više od 10 evra.

A. Čukić
Mnogi vode pararlelan život: Bojana Sekulić Stanković

Reporteri "Vesti", uz pomoć inspektora beogradske policije prenose one najsmešnije, ali i najtužnije priče prostitutki Beograda.

- Definitivni favorit za najsmešniju priču su dve drugarice koje su u Beograd stigle iz jednog grada u unutrašnjosti. Kada smo ih priveli, one su toliko bile toliko samouverene da je to za nas bilo prvo iznenađenje. Drugo je usledilo pošto sam ih pitala šta su po zanimanju. Kao iz topa, još ponosnije, odgovorile su uglas: 'Mi smo prostitutke. Nameravamo da napišemo knjigu i postanemo popularne' - priča Bojana Sekulić Stanković, inspektor u Odeljenju za javni red i mir PU za grad Beograd.

- Kada sam ih upozorila da će završiti u zatvoru, očekivala sam da će ih to 'probuditi', ali nije. Tek tu su im se lica ozarila: 'Odlično, pa to jednostavno moramo da doživimo zbog knjige.'

Uporni klijent

Izmenama Zakona o javnom redu i miru od ovog februara će odgovarati i korisnici "usluga", tako da je priča o upornom mušteriji otišla u legendu.
Naime, inspektori Odeljenja za javni red i mir su jedne noći priveli prostitutku zatečenu sa mušterijom. Nju su zadržali, a njega nakon obavljenog razgovora pustili.
- Nepunih sat i po kasnije preko motorole, druga ekipa koja je radila na terenu obaveštava nas da je sa mušterijom zatečeno i drugo lice koje se odaje prostituciji. Kada su kolege počele da opisuju tog muškarca počeli smo da se smejemo jer smo shvatili da je reč o istom čoveku koji očigledno nije želeo tako lako da odustane - priča Bojana Sekulić Stanković.

Ove devojke su na kraju zaista i završile iza rešetaka, što ih je opametilo i upozorilo da treba da se ostave 'pisanja'.

Jedna od 'top tri' najsmešnijih priča se dogodila i pre samo nekoliko meseci kada su priveli devojku koja je obično na Plavom mostu.

A. Čukić
Na beogradskim ulicama se može svašta videti

- Kada je sela, priznala je da je još u šoku zbog onoga što je doživela. Naravno, pitali smo je šta joj se dogodilo. Ispričala nam je su se noć ranije ispred nje zaustavila 'besna kola' sa mladićem koji je pitao da li radi i 'posebne usluge'. Kada je ušla očekivala je sve samo ne ono što je taj mladić od nje zatražio - da liže sopstvenu štiklu. Kada je završila, mladić joj je uredno isplatio za 'ekstra uslugu' - 3.000 dinara - priča kroz smeh naša sagovornica.

Na pomenutoj "top listi" je i hapšenje jednog transvestita koji je "radio" u svom stanu. Mušterije je dočekivao u ženskoj odeći, uredno našminkan, nalakiranih noktiju... Kako je trebalo da pođe sa policijom, imao je samo jednu molbu.

- Kazao je da niko u zgradi ne zna čime se bavi i da bi voleo da se presvuče. Verujte, brže je skinuo lak za nokte i kompletnu šminku od većine žena koje poznajem. Izašao je iz svog stana i na ulici niko ne bi naslutio čime se bavi - priča naša sagovornica.

Tragedija četiri sestre

Između tragičnih ljudskih sudbina izdvaja se i priča o četiri rođene sestre koje su zajedno počele da se bave prostitucijom, ali i da se drogiraju.
Jedna je u međuvremenu preminula od heroina, a ostale tri se i dalje mogu pronaći kako u sitne sate umorne i slomljene od droge nude svoje usluge kako bi sutra imale za novu dozu.
- Svaka od njih ima decu koju je Centar za socijalni rad smestio u domove ili kod hranitelja zato što same nisu sposobne da brinu o njima - priča Bojana Sekulić Stanković.

Sa transvestitima uvek neke "šege", pa su tako doživeli i da u jednom stanu uhvate grmalja od dva metra i 150 kilograma koji je preko dana radio na građevini, a po noći udovoljavao željama homoseksualaca. Zabeležili su i slučaj mladog čoveka koji je vodio paralelan život tako što je u jednom delu grada imao stan gde je živeo preobučen u ženu, a u sasvim drugom bio uzoran muž i otac.

Ipak, mnogo je više onih tužnih, dramatičnih sudbina koje samo život zna da izrežira.

U arhivi beogradske policije nalazi se na stotinak fotografija žena sa užasnim povredama po telu: od tragova drogiranja, samopovređivanja do modrica od batina pijanih ili nastranih mušterija.

- U jednom stanu je radila žena kojoj je noga bukvalno pozelenela od truleži. Da li su njene mušterije to znale ili im nije smetalo, možemo samo da pretpostavimo - navodi Bojana Sekulić Stanković.

U tom rangu je i priča jedne starice koju su uhvatili kod Železničke stanice. Naborana baka je imala osamdesetak godina, bez zuba, verovatno obolela od demencije, pojavila se na ulici nudeći svoje telo. Inspektorka Bojana Sekulić Stanković objašnjava da su pozvali Centar za socijalni rad i zbrinuli je...

Transvestit koji brine o deci

U situaciji kada je u Srbiji sve više slučajeva porodičnog nasilja, opominje i priča o transvestitu koji zahvaljujući novcu od prostitucije vodi brigu o dvoje maloletne dece. Od novca koji zaradi on im kupuje školski pribor, knjige, odeću. Preko dana sa njima radi domaće zadatke, vodi računa sa kim se druže i na svaki način je brižan roditelj. Noću, kada mališani utonu u san, odlazi na zabačene parkinge i zarađuje za život.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online