Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 21.02.2016.
22:51
24sata.rs A

Napustio državni posao i otišao u Nemačku za minimalac

Srđan Knežević,upravnik u Dečjem odmaralištu na Goču i odbornik u kraljevačkoj skupštini, napustio je sve i otišao sa porodicom u Nemačku, započevši od nule.

AP
Lakše zarađivati u Nemačkoj

Iako radi u magacinu, a supruga na održavanju kancelarija, kaže da i sa malim primanjima imaju mnogo više od onoga u Kraljevu, i da nema nameru da se vrati u Srbiju.

Mnogi u Kraljevu bi se zadovoljili onim što je Srđan imao. Državni posao, kao upravnik u odmaralištu na Goču, i odbornik u skupštini. Ali, to nije bio život kakav je njegova porodica želela.

- Tu nesigurnost koja vlada u Srbiji, a posebno u Kraljevu, više nisam mogao ni da trpim ni da izdržim. Supruga nije radila i uvek je falilo. Ni odmora, ni auta, pa opet nije dostizalo kredit za stan i ostane tek za hranu i samo za deo računa. Divio sam se ljudima koji su primali manje i opet nekako opstajali - priča Srđan.

Knežević je rekao da i sa primanjima malim za Nemačku, i pored svih troškova koje tamo imaju, mogu da otplate ratu kredita za stan koji su kupili u Kraljevu. On kaže da mu je plan da se kasnije bavi poljoprivredom, da uzme u najam parče zemlje i da ima zasade jabuka ili kupina, jer je to već radio u svom selu.

Odmah našao posao

Knežević je u Nemačkoj od polovine septembra prošle godine i kaže da čim je dobio radnu vizu na pet godina, posle nedelju dana je našao posao.

Ćerka je krenula u školu, i kakokaže Srđan, ako ništa drugo, bar će zbog nje da ostanu dok ne završi školu i ne krene svojim putem.

“Oboje smo na baš malim platama, i opet nema cimanja. Odeš u prodavnicu i kupiš šta ti treba. Odeš na pumpu i sipaš pun rezervoar, a u Kraljevu sam imao “juga” kojeg sam prodao kada sam shvatio da nemam ni 10 litara benzina da kupim mesečno. Radim u magacinu firme koja izdaje opremu za organizovanje slavlja, a supruga radi na održavanju kancelarija. Imamo i dodatni posao, jer je ovde moguće da radiš za 450 evra koji se ne oporezuju”, priča Kraljevčanin.

Kneževići kažu da im je najvažnije da savladaju jezik, jer bi onda mogli da napreduju u poslu i da više putuju po Evropi, jer to inače Nemci i rade.

“Fasciniralo me je to što je sve uredno, što ujutru vidiš da svi, ali apsolutno svi idu nekud na posao. I nasmejani su. Da mogu ovde da prebacim bar dva prijatelja iz Kraljeva, ja tamo ne bih ni na odmor odlazio”, kaže Knežević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.02.2016. 23:16
Био је управник одмаралишта и одборник у скупштини, а сад ради у магацину. Знајући Немце, они школоване људе не шаљу у магазин, па се питам са каквим је образовањем овај био управник и одборник у Србији?
Ponedeljak 22.02.2016. 14:21
Ala lazete (skrivate istinu) bre, pa otkada je moguce "tek tako" otici npr. u Nemacku i odmah se "snaci" - i to jos sa porodicom???? Ovo moze samo na farmama da "prodje".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online