Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.02.2016.
21:13
B. Grujić - Vesti A

Brazilce uče engleski

Katherine Marie Nedecki, simpatična devojka iz Brazila, iz gradića nadomak Sao Paula, od sredine prošle godine i zvanično je postala zrenjaninska snajka.

Kopakabanu zamenila ravnicom: Katherine Marie Nedecki

Sa suprugom Ervinom Nedeckim, koga je upoznala u Norveškoj, u naselju Bagljaš u Zrenjaninu po prvi put u životu suočava se pravom zimom, snegom, ali i tipično srpskim kulinarskim specijalitetima kao što su sarma, ćepavi sa lukom, musaka, banatski paprikaš, čvarci...

Inače, mladi bračni par, preko interneta uči Brazilce - engleski, i od toga solidno zarađuje. Katherina govori portugalski, maternji jezik, i engleski, a Ervin mađarski, srpski, engleski i portugalski. Njihova zajednička poruka svim mladim ljudima jeste da uvek u životu prate samo srce, da prevaziđu sve ostale barijere i da ukoliko su srećni i umeju da vole ne treba da prezaju ni od kakvih poteškoća u životu, kojih naravno, uvek ima.

- Naša ljubavna priča odvijala se kao na filmu - započinje Zrenjaninac Ervin i nastavlja:

- Otišao sam u Norvešku 2013. godine. Odmah sam se zaposlio, uz odličnu platu, iznajmljen komforan stan, ali od života van posla i nekakve zabave nisam imao ništa. Zujao sam na kompjuteru, vrteo nekakve sajtove za upoznavanje i slučajno upoznao Katherine. Dopisivali smo se sve češće i duže, videli se i svideli jedno drugome, a onda je pao dogovor da sa njom idem u Brazil, da se još bolje upoznamo. Iskrena i prava ljubav bila je ishod svega toga i onda se venčali - uz smešak ističe Ervin, dok njegova supruga, koja intenzivno uči srpski jezik, kao da sve razume, potvrdno klima glavom.

Panorama Zrenjanina

- Bila sam naravno oduševljena kada je moj sadašnji suprug prihvatio predlog da u Brazilu, u mojoj zemlji i mom gradu, učvrstimo principe naše veze i potvrdimo emocije. Najpre smo iznajmili stan, roditeljima nisam odmah smela da kažem, da imam ozbiljnog mladića koji nije iz Brazila, a onda, malo pomalo, prvo je mama saznala, pa tata i kada su konačno upoznali Ervina sve je bilo lakše - priča Katherine, a Ervin napominje da je taštu osvojio ukusnim kokicama, koje je sam pripremao.

- To je presudilo, jer oni jedu samo one iz mikrotalasne, a ja sam im kokao u šerpi. Stradala i šerpa, ali je mama osvojena zauvek.

Katherine dodaje da joj je najveći problem jezička barijera, srpski joj je baš težak, mada je naučila neke najosnovnije reči i pojmove.

- Neće ostati gladna ni žedna, a naučila je da kaže i kupi mi cipele... Obožava da kupuje obuću - smeje se Ervin.

Sloga je najvažnija

- Dok nije mene upoznala, Katherine zanimljivo, nikada nije ni čula za Srbiju, znala je samo za Jugoslaviju. Nije bilo lako, ni njenim roditeljima, ali sada je sve ok i najvažnije je da se mi lepo slažemo - priča Ervin, vidno zadovoljan što se njegovoj supruzi veoma dopada njegov rodni grad i ljubaznost i srdačnost ljudi u njemu, kao i činjenica da je, za razliku od Sao Paula, i Brazila uopšte, Zrenjanin izuzetno miran i bezbedan grad.
- Nije mogla da veruje kad sam joj rekao da ćemo se oko ponoći iz centra grada kući vraćati pešice - veli Ervin.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online