Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.01.2016.
21:30
D. Lj. Joksić - Vesti A

Zbog ljubavi preletela hiljade kilometara

Kada je početkom marta ove godine prvi put na skopskom aerodromu "Aleksandar Makedonski" uživo video Alisiju Ruarte, devojku iz Argentine, Angel Sitnovski ju je već voleo.

D. Lj. Joksić
Oboje zagazili u šestu deceniju: Alisija Ruarte i Angel Sitnovski

Ni malo se nije dvoumio da joj poleti u zagrljaj i poljubi, iako ju je pre toga viđao samo na Skajpu. Susret je bio emotivan i dirljiv. Poljubili su se kao da se oduvek znaju, a upoznali su se još pre tri godine - preko Fejsbuka.

Skopsko naselje Kisela Voda jedno vreme je imalo novu, doduše privremenu žiteljku. Stigla je iz Argentine i preletela više hiljada kilometara samo zbog ljubavi. Srce zubnog lekara, Alisije Ruarte iz malog gradića blizu Kordobe, zaigralo je kada je preko društvene mreže upoznala arhitektu iz Skoplja Angela Sitnovskog. Oboje su zagazili u šestu deceniju života, ali su vedri, puni snage i ljubavi, one mladalačke.

Počelo pre tri godine

- Upoznali smo se preko Fejsbuka, a "provodadžija" je bio moj prijatelj, producent iz Meksika sa kim sam razmenjivao muziku. Alisija je na njegovom profilu videla moje fotografije prirode, a dopale su joj se i pesme koje sam postavljao. Kliknula mi je, i ja sam je prihvatio za prijatelja. Nedugo potom smo počeli da se dopisujemo i pričamo o muzici i umetnosti. Zanimljiv je bio način na koji smo se u početku sporazumevali. Alisije nije znala engleski, a ja nisam znao španski, pa nam je tu u pomoć priskočio Gugl prevodilac. Ja sam moja pisma njoj preko Gugla prevodio na španski, a ona njena meni na engleski. Iako je u tim prevedenim pismima sigurno bilo puno grešaka, ubrzo smo oboje shvatili da je naše prijateljsto preraslo u nešto ozbiljnije - priča Angel Sitnovski.

Zavolela džez i rok

- On veoma dobro poznaje muziku, a kolekcionar je i ploča. Priznajem, naučio me je da slušam rok i džez muziku. Sada obožavam rok. Dopada mi se i Skoplje. Priroda je neverovatno lepa. Bili smo i na brdu Vodno iznad Skoplja i tada sam prvi put posle 25 godina dodirnula sneg - oduševljeno priča Alisija.
O budućnosti njihove veze ne razmišljaju previše, ali su ubeđeni da će naći način kako da i dalje budu srećni kao tokom njihovog druženja u Skoplju.

Postepeno i stidljivo njih dvoje su se preko Fejsbuka bolje upoznali i zbližili. On je jednostavno znao da je Alisija ona prava, a ni ona nije krila svoja osećanja prema njemu, pa su rešili da se vide i porazgovaraju preko Skajpa. Angelu je trebalo skoro godinu dana da ubedi Alisiju da se uključi na Skajp.

D. Lj. Joksić
Alisija i Angel sa Borom Čorbom

- Bojala sam se da mu se neću dopasti kada me bude video preko kamere, priznaje Alisija, koja je u međuvremenu, dok su komunicirali preko Fejsbuka, sve vreme učila engelski samo da bi mogla pričati sa Angelom.

Njihovi razgovori su bili dugi i emotivni. Stalno su se dogovorali da se vide i uživo, ali je uvek nešto iskrsavalo. Zbog radnih obaveza i brojnih porodičnih problema, skoro dve godine nisu mogli naći vremena da se konačno vide.

Uživali

- Moji roditelji su bili teško bolesni, pa zato ja nisam mogao da putujem. Onda je Alisija odlučila da dođe u Skoplje. Dogovorili smo se da to bude u jesen, kada oboje slavimo rođendane, ali zbog njenih obaveza na poslu to nam se izjalovilo. Ipak, konačno smo se videli u Skoplju, i oboje uživali u ljubavi i nežnosti, kaže Angel.

Dama iz Argentine priznaje da je prilikom prvog susreta sa Angelom bila veoma uzbuđena, ali ni malo nije strahovala da će on možda biti sasvim drugačiji nego kao što se predstavljao dok su komunicirali preko Fejsbuka i Skajpa.

- Mnogi ljudi se predstavljaju u potpuno drugačijem svetlu od onoga što jesu dok komuniciraju virtualno. Ja sam osetila da Angel nije takav. Bila sam sigurna da je pametan, zabavan, pažljiv i dobar čovek. Sada sam sigurna da je takav - kaže Alisija.

Do njenog povratka u Argentinu, zaljubljeni par je svaki dan bio maksimalno posvećen jedno drugome. Šetali su Skopljem i okolinom, išli na koncerte, operu i balet, na rok i džez svirke, posećivali Angelove rođake i prijatelje, koji su im sada postali zajednički.

Lepi trenuci

- Mi smo u godinama kada je važno da kvalitetno provedeš ostatak života. Sa Angelom je svaki trenutak takav - kaže Alisija.
- Planiram da odem u goste kod nje, ali o zajedničkom životu tamo ili ovde još ništa nismo planirali. I tamo, u Argentini, kao i ovde u Makedoniji je teška ekonomska situacija. Ja bi, da mogu, odmah napustio Makedoniju, jer je ovde situacija samo za bežanje - priznaje Angel.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online