Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.12.2015.
21:13
B. Grujić - Vesti A

Ceo vek na točkovima

Mile Nenadić, kojeg mnogi u gradu na Begeju, ali i šire, znaju po nadimku Pauza, taksista je punih 38 godina i iza sebe je ostavio više miliona kilometara, obzirom da je non-stop na putu i da evropske zemlje, poput Nemačke, Austrije, Slovačke, Švajcarske, poznaje kao da vozi u svom rodnom gradu.

Mile Nenadić

Po sopstvenom pedantnom proračunu, godišnje prosečno prevali 50.000 kilometara, a bilo je onih kada je obarao rekorde i približavao se cifri od 100.000 pređenih kilometara.

Mileta svi izuzetno cene

- Ljudi koje vozim, obično se čude i pitaju kako mi ne treba navigacija, a onda kada se uvere da ih bez problema odvezem do ulice na primer u Bazelu, kažu bravo Mile, svaka čast... Baš nedavno, u kišom okupani Bazel, jednog putnika dovezao sam do zabačene ulice blizu centra i kada sam izašao iz fijata sa sedam sedišta da mu pomognem oko prtljaga, začuo se glas jedne žene na srpskom jeziku... "Bože, kako je svet mali, Nenadiću to si ti.." vikala je gospođa iz našeg Zrenjanina, kojoj sam davno nešto pomogao. Eto baš ovde i u ovom kišnom danu da se sretnemo - nastavila je ona, dok se moj saputnik samo zadovoljno smeškao, jer nam je vožnja od Beograda do Bazela, baš onako išla, što se kaže, kao pesma...

Vozio je poznate muzičare sa Egzita, glumce, političare, pevače na tezge po Nemačkoj i Švajcarskoj, misice, sportiste...

- Neću namerno da spominjem njihova imena, ali bilo je tu raznih zgoda i nezgoda, anegdota i komičnih situacija...
Mile osim supruge Anke, ima dve ćerke, dvadesetjednogodišnju Aleksandru i tri godine mlađu Marinu, koje su navikle da tata nije kod kuće i da negde vozi, kako bi porodici obezbedio pristojan život.

- Drugi imaju određene tarife po kilometru, ja vozim po dogovoru, kako "na oko" procenim ljude i zbog toga - iskreno priča Mile, kojeg smo u rodnom gradu sreli pred put u Hamburg, gde vozi jednog uglednog Zrenjaninca.

Mileta svi izuzetno cene i imaju toliko poverenja u njega, da često i novac šalju po njemu i to u otvorenoj koverti.

- Nikada se nigde nisam reklamirao, a posla imam da ne mogu sve da postignem, sve je to naravno "od usta do usta" i to je najbolja preporuka - kaže Mile.

Pamti vožnju do Češke

- Zanimljivo mi je bilo i putovanje sa čuvenim "meškarkama" to su simpatične bakice iz sela Aradac kod Zrenjanina, koje maestralno sviraju one specifične male harmonike. Vozio sam ih na slovački Vudstok na festival Đetva kod Žiline, usput su svirale i pevale, toliko da sam i ja na kraju pevao sa njima. Kad smo stigli tamo, dočekali su nas slovački predsednik i premijer, ja sam sedeo na večeri sa njima i sutradan osvanuo na naslovnoj strani lokalnih novina - priseća se Mile...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online