Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.12.2015.
21:13
D. Đorđević - Vesti A

Zavičaj roditelja pun sirotinje

Dvadesetak mladih ljudi iz Vranja, zaljubljenika u motore, većina njih poreklom iz Poljanice, kraja 20-ak kilometra udaljenog od Vranja, sredinom ove godine osnovalo je bajkerski klub Poljanički vukovi i pokazali šta zanči ljubav prema zavičaju, humanost, požrtvovanje, dobrota i plemenitost.

Poljanički vukovi sa decom iz Drezgovice

- Naša osnovna misija je širenje ljubavi i dobrote među ljudima. Odlučili smo da u početku isključivo moto-ture izvodimo u našem planinskom kraju koji obuhvata 22 sela. Da upoznamo sela odakle potiču naši roditelji, da omirišemo kućni prag, da ostetimo zov zavičaja. Kad god imamo slobodnog vremena, a to je preko vikenda i kada su slave, u selima smo gde sa preostalim stanovnicima razgovaramo o svakodnevici, o nasušnim potrebama koje život čine. Za njih je čašica razgovora blagodet, a ujedno se informišemo i o ekstremno siromašnim porodicama, gde ima dece, kako bismo pomogli na bilo koji način - kaže Marko Anđelković, jedan od osnivača poljaničkih bajkera-vukova.

Podelili pomoć deci iz Trstena

Marko je ljubav prema motorima stekao tokom boravka kod ujaka Dragana Disića koji živi u Beču. Radio je povremeno, zaradio i kupio sebi jaku mašinu.

Saša Đorđević, predsednik kluba, poreklom iz poljaničkog sela Drenovac, mlad i preduzimljiv čovek, navodi da su njih desetak ljubav prema motorima "utakli" u univerzalni pojam ljubavi što je doprinelo da im se još desetak mladih motorista priključi za samo par meseci. Ima tu i onih koji nisu iz Poljanice, ali koji su boraveći po putevima i puteljcima živopisnog planinskog kraja zavoleli ljude, prirodu, okolinu u neposrednoj blizini goropadne planine Kukavica.

- Naš moto je da blagost pobedi ljutnju, da dobro ovlada zlim, kako bi mržnji preko ljubavi došao kraj. To je našim članovima pravilo, koje ne samo što moraju da poštuju, već i da ga nesebično šire u našem kraju Poljanici - ističe Đorđević.

Bajker klub Poljanički vukovi aktivno učestvuje u humanitarnim akcijama. Prva akcija pomoći bila je petočlanoj porodici Stanković, štićenicima "Vesti" - Draganu u Suzani i njihovoj deci: Anđeli (9), Miljani (11) i Nikoli (7). Druga akcija bila je pomoć porodici Jovanović, takođe štićenicima "Vesti", iz zagraničkog sela Trstena, baki Vidosavi, ocu Goranu, majci Biljani i deci - Mileni (8), Maji (7) i Milici (3). Vukovi su uručili donaciju koja se sastoji od osnovnih životnih namirnica, ali i igračaka, školskog i pribora za higijenu.

Koordinator ove akcije je predstavnik humanitarne organizacije Srbi za Srbe, Novica Cvetković, medicinski laborant iz Vlasa.

Davaoci krvi

Ekipu u humanitarnim akcijama predvode: Saša Đorđević, Marko Anđelković, Milan Ilić, Milan Stojanović, Saša Ristić, Danijel Ilić, Lazar Stevanović i Dejan Milenković.
Oni se spremaju da uoči Nove godine daju dobrovoljno krv.

Subota 05.12.2015. 22:49
Cim ovde u vestima procitam "humanitarna pomoc" - meni je odmah lose, verovatno zbog ovde negativno stecenog iskustva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online