Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.08.2015.
21:13
B. Grujić - Vesti A

Posle 18 godina u zavičaju

Porodica Jovanović iz Zrenjanina 1997. godine otišla je u Australiju i naselila se u Melburnu, gde i danas živi.

Pronašli sreću u Australiji: Jovanovići na okupu

Glava porodice, Momir, koji je završio DIF i mama Eva, mikrobiolog po struci, sa svojim devojčicama dvadesetogodišnjom Mašom i pet godina mlađom Isidorom, pronašli su sreću u Melburnu, gde Maša danas uspešno pokušava da profesionalnim igranjem tenisa, uđe u sam vrh i krem svetskog belog sporta.

- Ja sam još dok smo živeli u Zrenjaninu, pošto sam diplomirani profesor fizičkog vaspitanja, radio kao teniski trener, supruga Eva je iz Bačkog Brega, gde joj i danas živi majka, a Maša je kada smo otišli u Australiju, bila mala, imala je samo dve godine, dok je petnaestogodišnja Isidora, rođena u Melburnu - započinje priču Momir Jovanović, koji je prvi put, posle 18 godina u Zrenjaninu, gradu u kojem je rođen i odrastao.

- Zaista sam fascinirana, meni je ovo kao da sam prvi put, jer se ničega ne sećam, bila sam isuviše mala kad smo se preselili u Melburn. Prija mi srdačnost dragih ljudi, naših kumova, porodice Vukobrat, sa kojima smo često putem Skajpa u kontaktu, ali je ovo prvo viđenje posle 18 godina. Tu je još mnogobrojna familija, nažalost, tatini roditelji su pokojni, ali smo ovih dana posetili i baku, maminu mamu u Bačkom Bregu - ističe Maša Jovanović, itekako ponosna na svoj srpski jezik.

Momir Jovanović, u Australiji radi u hotelskoj industriji kako bi porodici obezbedio dodatna sredstva i to kako sam ističe, uglavnom noću, da bi preko dana radio sa Mašom na usavršavanju tenisa.

Maša želi da uspe u prfesionalnom tenisu


- Prihvatio sam se uloge prvog trenera, sa Mašom, na njeno veliko zadovoljstvo, radim svakodnevno po pet, šest sati i njen napredak je evidentan, ove godine učestvovala je na Australien openu u Melburnu, što je svakako vrhunac. Da bismo nastavili sa usponom u njenoj karijeri, osim rada na teniskom terenu, primorani smo da organizujemo i aukcijska druženja, pa je tako nedavno na jednom prodat Mašin reket kojim je igrala na Melburnu, a sredstva koristimo za putovanja i učešće na turnirima. Koliko je požrtvovana i posvećena radu, govori podatak da je neposredno po dolasku iz Melburna, gde je zima, igrala turnir u Turskoj na 38 stepeni i postigla odličan rezultat. Nakon posete Zrenjaninu, očekuje nas turnir u Vrnjačkoj Banji, poslednjih avgustovskih dana i zatim turnir u Hrvatskoj, u Bolu na Braču, gde smo prijavljeni - nastavlja priču Momir, uz napomenu da je njegova ćerka, zvanično u pet najlepših i najšarmantnijih teniserki Australije i da je to lepa prilika za neku reklamnu, promotivnu saradnju i sa nekim kompanijama iz Srbije.

Mašine ambicije

- Imam želju da uspem u profesionalnom tenisu, ali svakako mi prijaju i te neke pohvale i svrstavanja među najšarmantnije sportiskinje zemlje u kojoj živim.
Porodica živi normalnim skromnim životom, u dogovoru sa ocem, nisam prihvatila menadžerske ugovore koji su mi nuđeni još dok sam bila junior - kaže Maša.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online