Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.08.2015.
12:07
Informer A

Rebrača dužan preko 2 miliona evra!

Srpski košarkaš Željko Rebrača je u finansijskim problemima i, prema pisanju Informera, trenutno je dužan preko 256 miliona dinara, odnosno oko 2,14 miliona evra! Ovu informaciju potvrdio je i sam Rebrača, ističući da je od te sume 71 milion dinara dug za porez, ali i da će sva dugovanja rešiti do kraja godine.

youtube.com
Priznao da je pogrešio što nije platio porez: Željko Rebrača. I šta sad - bolji je od Miškovića jer je osvajao zlatne medalje?

- Postoje određena dugovanja i ja to ne krijem. Sve može da se vidi bez problema, kao što ste i vi videli. Ipak, moram da objasnim kako je došlo do toga, da ne bude nesporazuma. Od te sume, 71 milion dinara je dug za porez. Ostatak je dug za hipotekarni kredit u Americi. U narednim danima bi trebalo da taj dug bude saniran - istakao je Rebrača.

U međuvremenu, račun njegove firme "Poslovni centar Rebrača" je blokiran. Nekadašnji NBA igrač je, inače, 2010. godine u SAD ostao bez četiri miliona dolara, kada ga je prevario biznismen Džordž Grkinić.

Od igranja u NBA - 20,5 miliona dolara

Željko Rebrača, bivši centar naše reprezentacije, od 1995. do 2007. je igrao u inostranstvu. U NBA je igrao od 1999. do 2006. za Detroit, Atlantu i LA Kliperse, a tokom boravka u SAD zardio je 20,5 miliona dolara.

Ovaj Amerikanac srpskog porekla istu sumu uzeo je i od drugih naših čuvenih košarkaša - Predraga Danilovića i Dejana Bodiroge, a od Dejana Koturovića je dobio pola miliona, sve uz izgovor da će u njihovo ime investirati taj novac.

Grkinić je, međutim, nestao s parama, pa su ga naši košarkaši tužili. Po Rebračinim rečima, sudski spor je završen u njihovu korist i on očekuje da će novac uskoro, do decembra, da mu bude vraćen kako bi, čim uplata legne, on izmirio sva dugovanja.

Rebrača je istakao da je dosta ulagao u svoju firmu, ali i priznao da je pogrešio što nije platio porez.

- Znate, ja sam u tu firmu uložio mnogo novca, oko 11 miliona evra. Napravio sam tu grešku što sam umesto da platim porez nadogradio još jedan sprat u svom poslovnom centru u Somboru. Zbog toga sam došao u ovu situaciju i veoma sam zahvalan svima koji su imali strpljenja. Pored moje firme, u blokadi je i firma moje žene, koja se nalazi u sklopu poslovnog centra - zaključio je Rebrača.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online