Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.06.2015.
18:17
blic.rs A

Kontrolorka trudnici: Ako si debela, ne znači da si trudna

Supruga je predala kontrolorki ličnu kartu i rekla joj da piše kaznu pošto nije znala da i trudnice moraju da plaćaju prevoz. Na to joj je kontrolorka odgovorila "Ako si debela ne znači da si trudna". Uvredila ju je i ponizila pred punim autobusom i zato smo je tužili - prepričava Danijel P. incidentnu situaciju koja se dogodila njegovoj supruzi B.P. (31) u autobusu na liniji 67.

A. Čukić
Imala je karticu, koju nije imala gde da dopuni...(Foto: Ilustracija)

Danijel ističe da uopšte nije bilo razloga za tako bahato ponašanje kontrolorke.

- Supruga je imala 56 dinara na svojoj kartici, nije mogla da dopuni kartu jer ne postoji ta mogućnost na stanici kod "Holidej ina" na kojoj je ušla. To je i rekla kontrolorima kad su joj tražili kartu. Međutim, oni su počeli da joj prete komunalnom policijom iako im je supruga predala već dokumenta i kazala da joj napišu kaznu. Dok su joj pisali kaznu supruga je ukazala i na činjenicu da je trudna i žuri na posao kao i da ima informaciju da trudnice ne plaćaju kartu. Takođe, je naglasila da će dostaviti potvrdu o tome da je trudna - priča Danijel P.

Međutim, kako kaže, tada je supruga doživela još veću neprijatnost.

- Jedna od kontrolorki joj je rekla da to što je, citiram, "debela" ne znači da je trudna. To je izazvalo veliki šok, razočarenje u sugrađane, Bus plus kontrolore, sistem gradskog prevoza i ogroman stres i rizik po zdravlje moje trudne supruge - naglašava Danijel.

Ogorčeni suprug ističe da je "njegova porodica veliki protivnik neplaćanja gradskog prevoza".

- Ali u određenim okolnostima nije moguće dopuniti karticu jer ne postoji podrška na određenim lokacijama. Takođe napominjem da je supruga želela da plati kaznu, da su joj tražili ličnu kartu i da je legitimisana od strane kontrolora. Zašto se u tom slučaju preti komunalnom policijom, vređaju sugrađani i javno ponižavaju - pita se Danijel.

Zbog tog ispada Danijel i supruga su odlučili da tuže kontrolorku i zahtevaju da se kazna poništi.

- Smatramo da je bahato ponašanje osobe koja je kontorlisala sramota za sve nas, udar na porodicu, rađanje dece u našoj zemlji i zdrav razvoj društva. Zbog činjenice da je supruga trudna, stresa i rizika za zdravlje i trudnoću i nedopustivog ponašanja kontrolora zahtevamo da se prijava poništi. Možemo dostaviti i potvrdu da je supruga u drugom stanju - kaže Danijel i dodaje da je "bahata kontrolorka supruzi dala službeni broj".

Bus plus: Nema govora da je bilo ko vređao putnicu

U firmi "Apeks" izdali su saopštenje povodom incidenta u autobusu na liniji 67.

- Nakon žalbe koju je podneo suprug putnice Korisničkom servisu, sprovedena je interna procedura provere. Putnica je u vozilu zatečena sa nevalidiranom nepersonalizovanom karticom. Pošto je izjavila da nema 2.000 din za posebnu kartu, omogućila je identifikacione podatke i uručen joj je zapisnik. Nakon izdavanja zapisnika je rekla: "U mojoj kući niko ne plaća prevoz pa neću ni ja, uostalom ja sam tudnica, pa ne moram ni da plaćam". Takođe, nema govora da je bilo ko vređao putnicu. Veliku pažnju poklanjamo tome da se naši kontrolori ponašaju korektno i ljubazno, ali i očekujemo da putnici sarađuju. Ističemo da do sada nije bilo ni jedne pritužbe na rad naših koleginica. Koristimo ovu priliku da istaknemo da trudnice koje imaju prebivalište u Beogradu imaju pravo na besplatnu vožnju samo uz odgovarajuću Bus Plus karticu. Čak ni lekarska potvrda o trudnoći bez odgovarajuće putne isprave nije dovoljna za besplatnu vožnju. Imajući u vidu da putnica nije imala validnu kartu, nema osnova za storniranje zapisnika” - stoji u saopštenju "Apeksa".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online