Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 13.04.2015.
11:11
D. Dekić - Vesti A

"Parovi" nas vode u duhovnu propast

Srbija počinje da liči na rijaliti a čini se da Parovi, obilati bludom, govore o stanju u zemlji. Boško Obradović, jdan od lidera Pokreta Dveri govori o duhovnoj propasti koju parovi simbolišu.

Tanjug
Treba zabraniti bestidne sadržaje

- Vlast koja dozvoljava da glavni program budu Farma, Veliki brat, Menjam ženu, Trenutak istine i Parovi vodi nas u duhovnu i moralnu propast. Jedino razumna odluka bila bi zabrana pomenutih bestidnih sadržaja i strogo oporezivanje šoua koji bi mogli da se emituju samo posle ponoći, dok bi u udarne termine došli kulturno-istorijski, dečji i porodični programi.

Kako biste ocenili stanje u obrazovanju i kulturi?
- Katastrofalno! Štrajk prosvetara traje četiri meseca, a nisu im oduzete samo plate, već i dostojanstvo i autoritet. Ćirilica je postala manjinsko pismo, Narodni muzej je zatvoren godinama, SANU ćuti o ključnim nacionalnim i državnim pitanjima, a vlast bi da nam promeni svest i identitet. Nema druge nego da se pobunimo i stanemo u zaštitu svog jezika i pisma, a prosveti i kulturi vratimo nacionalni i vaspitni karakter. Očuvanje duhovnog i nacionalnog identiteta je uslov našeg opstanka u 21. veku.

 Da li je ovakva Srbija zaboravila na istoriju i tradiciju?
- Ne bih poistovetio Srbiju i vlast. Ova vlast nije kako dolikuje obeležila vek od Prvog i Drugog balkanskog rata i Prvog svetskog rata, zaboravila je 900 godina od rođenja Stefana Nemanje i dva veka od rođenja Njegoša. Beže od istorije i tradicije, jer rade suprotno našim precima i izdaju Kosmet. Ukinuli su Ministarstvo za saradnju sa Srbima u regionu i rasejanju... Bolje je da menjamo vlast nego veru, istoriju i tradiciju.

Može li društvena atmosfera da dovede do odliva ljudi iz zemlje?
- Mladi, posebno visokoobrazovani, odavno odlaze i to je nova tragična seoba Srba. Školujemo vrhunske stručnjake za Zapad, dok otadžbina trpi vladavinu lažnih diplomaca. Ostao sam ovde sa mnogim prijateljima i saborcima iz Dveri, da bismo dokazali da je Srbija najlepše mesto za život i da možemo da se izborimo sa onima koji nas četvrt veka rasprodaju i kradu. Iza golgote uvek ide vaskrsenje. Tražimo pomoć rasejanja da zajednički zaustavimo ovaj put u propast i Srbiji vratimo stari sjaj.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.04.2015. 11:49
jeste... ali obično nije kriva manjina koja "vodi" već većina koja je "vođena" ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online