Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.04.2015.
21:35
V. Đokić - Vesti A

Zavičaj draži od Las Vegasa

Vučić Dobrašinović 80-ih godina prošlog veka harao je ringovima Jugoslavije u dresu Radničkog iz Berana Radničkog iz Beograda i Budućnosti iz Podgorice. Pobeđivao je Buzolija, Milića, Simića, olimpijskog vice šampiona Šaćirovića, Redžepovskog i osam puta bio prvak nekada zajedničke države od papir do poluvelter kategorije.

V. Đokić
Rodno zaostro u srcu: Vučić Dobrašinović

Titulom prvaka Balkana okitio se 1980. godine u Bugarskoj. Sa JU reprezentacijom, koju je vodio poslednji trener Bruno Hrastinski, obišao je gotovo ceo svet.

V. Đokić
Dobrašinović iz vremena slave

- Video sam puno lepih država i gradova, ali mi se najviše dopao Las Vegas u kojem sam bio desetak puta. U tom gradu sam se upoznao sa trostrukim bokserskim olimpijskim šampionom i četvorostrukim prvakom sveta Teofilom Stivensonom iz Kube. To se nikada ne zaboravlja - kaže proslavljeni Beranac koji sve slobodno vreme provodi u lovu sa komšijama.

- Čim sam okačio rukavice o klin zbog povrede ramena počeo sam da se družim s lovcima i s njima se najbolje opustim i odmorim. Posebno mi je lepo u rodnom selu Zaostro u kojem sam sagradio kuću, pa sa suprugom Brankom i sinom Milijom provodim slobodno vreme. Retko prođe neka zima a da ne odstrelim divljeg vepra, pa dobre pršute bude i za komšije. Rodno selo verujte ne bih dao ni za Las Vegas gde mi je ostao delić srca - kaže Vučić Dobrašinović, nekadašnji bokserski as, čija je kuća u beranskom naselju Talum puna medalja i pehara koje je osvojio u 250 mečeva, ali i kljova od veprova, rogova od divokoza, prepariranih vukova i surih orlova.

- Kao što sam nekad jedva čekao da izađem na ring, tako godinama sa oduševljenjem odlazim u lov bez kojeg ne bih mogao - kaže Dobrašinović.

Dobrašinović je bio selektor bokserske reprezentacije SCG koja je boravila u Kini, odakle nosi lepe uspomene. Iz te zemlje doneo je lovački ruksak od kojeg se ne odvaja.

Ramusović u Nemačkoj

Kao trener u Radničkom iz Berana Dobrašinović je stvorio sampione, Mirsada Ramusovića koji živi u Nemačkoj, braću Došljak, braću Milošević, Miliju i Darka Dobrašinovića. Bokserskim veštinama učio je sadašnje reprezentativce Crne Gore Remza Ikovića i Ognjena Čejovića.

Klubu okrenuli leđa

Bokserski klub Radnički trenutno je pod vedrim nebom jer se pre nekoliko godina sportska dvorana u Beranama srušila.
- U sekretarijatu za sport su nam okrenuli leđa. To su ljudi koji se nikada nisu bavili sportom i koji ne znaju ni šta je sport - veli Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online