Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.03.2015.
22:05
Tanjug A

Vuk u Lepoj Breni: Pustio sam ga u šumu

Vuk, kojeg je jedan Kragujevčanin držao u stanu, u naselju zvanom Lepa Brena, nije prebačen u beogradski Zoo vrt, jer ga je vlasnik, kako je izjavio inspektorima, pustio u šumu na Goliju.

Reuters
Vuk u Lepoj Breni

Načelnik republičke inspekcije za zaštitu životne sredine Tatjana Babić izjavila je danas novinarima da je Kragujevčanin, kome je inspekcija krajem protekle sedmice naložila čuvanje privremeno oduzetog vuka, jutros pozvao i rekao da je vuka protekle noći pustio u šumu na Goliji.

- Došli smo danas u Kragujevac, obišli lokaciju na kojoj je vuk bio i konstatovali da se tamo zaista ne nalazi vuk. Uzeli smo izjavu od vlasnika i protiv tog gospodina će biti podnete odgovarajuće prijave. On nam je rekao da je vuka u noći između 24. i 25. marta pustio u šumu na Goliji, rekla je Babić.

Prema njenim rečima, protiv njega će prijave podneti inspekcija za zaštitu životne sredine.

- Imam saznanja i da će kolege iz veterinarske inspekcije podneti odgovarajuće prijave, a dalje je na tužilaštvu kako će oni postupati, rekla je Babić i dodala da će inspekcija za zaštitu životne sredine podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog držanja u zatočeništvu divlje životinje, kao i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog toga što nije ispoštovao rešenje koje mu je naložio inspektor.

Podsetivši da je bilo dogovoreno da se vuk danas transportuje, Babić je ponovila da toga dana, kada je i obavljen inspekciji nadzor, nisu postojale tehničke mogućnosti da se vuk izmesti u neki od Zoo vrtova u Srbiji.

- Na naše insistiranje, a kada kažem naše mislim na Ministarstvo poljoprivrede i zaštitu životne sredine, komunikacija sa beoogradskim Zoo vrtom je uspela da taj Zoo vrt obezbedi odgovarajući smeštaj za vuka. Tako da je bilo dogovoreno da se vuk danas transportuje, navela je Babić.

Sa čovekom, koji je vuka, mužjaka, držao u svom stanu na osmom spratu u stambenoj zgradi, a koju Kragujevčani nazivaju "Lepa Brena", danas nije bilo moguće stupiti u kontakt. Na zvono od ulaznih vrata stana nije odgovarao.

Reč je o čoveku, koji je pre nekoliko godina u istom stanu držao 20-ak pasa, a deo njih je, po prijavi, oduzela kragujevačka Zoohigijena.

O tom čoveku pisali su i mediji, kada je u selu Čumić kod Kragujevca, zajedno sa majkom držao 36 pasa, zbog čega su se komšije žalile. Na primedbe komšija, on je tada izjavio:

"Ako oni gaje svinje, što ja ne bih mogao pse, jer kakva je razlika između 36 svinja i 36 pasa?".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online