Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.03.2015.
21:21
B. Grujić - Vesti A

Povrtar vodi pi-ar službu

Izabela Kiš iz malog sela Mihajlovo, nadomak Zrenjanina, koje je poznato po tome što se svako domaćinstvo u njemu bavi povrtarstvom, uspešna je mlada dama koja radi kao PR u Zrenjaninu, koja se nakon redovnog posla bavi i povrtarstvom, a nije joj teško da bude i majka i domaćica...

B. Grujić
Vredna kao mrav: Izabela Kiš

Odrasla u porodici povrtara, Izabela je još kao mala devojčica vaspitana u duhu tradicije mađarskog življa u Banatu, uvek rado pomagala svojim roditeljima u poslovima u povrtnjaku, ali i vredno učila školu i studirala.

Organizator mini-sajma

- Ne može se svako baviti ovim poslom, ali on je izuzetno zanimljiv i nudi široki asortiman proširenja posla i nove mogućnosti. Ja nakon dugog niza godina bavljenja povrtarstvom znam da ne smemo da se zadržimo na primarnoj proizvodnji. Velike napore uložila sam u organizaciju mini-sajma poljoprivrede koji je nedavno, po peti put, održan ovde kod mene u Mihajlovu - kaže Izabela...

Danas ona i njen suprug Erne proizvode povrće u plastenicima, na 1.600 kvadratnih metara, gde su organizovali proizvodnju paprike i paradajza, a na otvorenom paprike i kupusa.

- Naša ideja je da ne proširujemo previše proizvodnu površinu, već želimo da ulažemo u nove tehnologije. Naš cilj je da osavremenimo procese i da svu proizvodnju organizujemo u zaštićenom prostoru, kako bismo imali i ranu i kasnu proizvodnju, a tek za nekoliko godina, kada se ustalimo, pokušaćemo da proširimo asortiman, jer želimo da imamo veće količine različitog povrća - ističe Izabela, uz napomenu da uživa u brojnim svakodnevnim obavezama, kao PR u zrenjaninskom Poslovnom krugu ZREPOK gde je stalno zaposlena, ali i kasnije u svojim plastenicima.

- To su dve potpuno različite delatnosti, ali meni prija. U prvom delu posvećena sam obavezama koje iziskuje PR služba, a po podne se, osim poslova u kući, kuvanja ručka, spremanja, pranja i peglanja, posvećujem velikoj ljubavi, a to je povrtarstvo. Zajedno sa suprugom Erneom, koji je glavna radna snaga, proizvodim povrće koje prodajemo na pijacama širom Vojvodine, ali i pojedinim elitnim restoranima. Bez obzira na uvek prisutne teškoće, moja poruka svima je da ne treba odustajati od povrtarstva, jer je to idealna delatnost za proizvođače koji imaju male proizvodne površine - naglašava Izabela, koja svakodnevno na posao putuje iz rodnog Mihajlova u Zrenjanin i onda se u smiraj dana vraća u porodičnu kuću.

Budućnost ove proizvodnje i svog sela Izabela vidi u organizovanju zadruge ili mini-preduzeća, uz preporuku mladim ljudima da ukoliko nemaju stalan posao i izvor zarade, svakako krenu u avanturu proizvodnje, uz naravno uvek prisutan rizik, ali i mogućnost da uspeju ukoliko se svojski založe i potrude...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online