Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.02.2015.
18:41
Vestionline A

Ministre, ja ću da nam nabavim vakcine!

Kaže danas naš ministar zdravlja da pitamo francuski "Sanofi" zašto nisu isporučili petovaletne vakcine u Srbiju iako im je plaćeno.

Tanjug
Ministre, Lončaru, izvinite na smetnji ali u pitanju su deca

Mi mali Srbi, da uzmemo broj telefona i da zovnemo tu kompaniju i kažemo: "Alo, bre, šta vi mislite, što ne isporučujete te vakcine?“

Evo, ministre, ja ću vrlo rado to da uradim. Imam bebu koja treba da primi vakcinu koju nigde ne mogu da kupim, pa sam i lično upetljana u tu priču. Ja ću da im se naje**em majke, ako je vama mrsko.

Vakcina i zaleđen grašak

A šta je sa vakcinom "Infarix" od britanske kompanije "Glaxo Smith and Kline“. Zašto te vakcine nema u apotekama, ako je u pitanju drugi proizvođač? Pa nemoguće da i oni imaju problema u proizvodnji ili u isporuci, svejedno. Kaže mi prijateljica koja radi u apoteci da "nekome" odgovara da ih nema i da ih neće ni biti. Nego da odem do Mađarske i da kupim vakcinu, ali da je stavim na nešto zaleđeno, npr. grašak, pa da ga prokrijumčarim u Srbiju za svoje dete.

A ako uspem, onda ću i da budem ministarka zdravlja, logično. Ako sam sposobnija od Vas, hoćete da mi ustupite Vašu cenjenu fotelju? Da Vas ne žulja.

Da sam ja ministar zdravlja zapevala bih na sva usta da nam se hitno isporuče vakcine. Jer naša deca čekaju. I u pitanju je njihovo zdravlje.

Evo ja ću umesto ministra da napišem mejl Svetskoj zdravstvenoj organizaciji koja ovih dana, by the way, apeluje da se poveća vakcinacija, s obzirom da su po Evropi počele da haraju epidemije nekih malih boginja koje bi trebalo da su iskorenjene.

Evo, ja ću da pošaljem mejl tamo nekom Liubi Negru koji je zadužen za odnose sa medijima u Evropi, pa da vidim šta će da mi kaže.

Napisaću mu da roditelji u Srbiji nemaju gde da kupe vakcine za svoju decu pa idu u okolne zemlje i krijumčare vakcine među zamrznutim kesama graška.

Napisaću i da naš ministar savetuje da se obratimo "Sanofiju“ i da ne treba da smo u panici jer već u martu stižu vakcine kojih neće biti dovoljno, opet, jer je od 1. januara stiglo 8.308 doza, a po kvartalu nam treba 60.000 doza.

I da, napisaću mu, da te vakcine stižu samo u Domove zdravlja, ali ne i u apoteke. I da mogu da ih prime samo deca koja su rođena posle 1. novembra 2014.

I napisaću mu da je sramota da u 21. veku u jednoj državi deca ne mogu da se zaštite protiv pet najžešćih bolesti: difterije, teanusa, velikog kašlja, hemofilus inffluence tipa B i dečje paralize.

Evo ovako će glasiti mejl:

Dear Mr Liuba, please read our article:

In Serbia we don’t have injecons for active immunisation of infants from six weeks of age against diphtheria, tetanus, pertussis, poliomyelitis and invasive in-

fections caused by Haemophilus influenzae type b.

From 01. january 2015. french company "Sanofi" delivered only 8. 308 injections, and we need 60.000 only for first quarter of this year.

Our minister of health, Zlatibor Lončar, says that only "Sanofi" is responsible for that.

Some parents are smuggling injections from the EU countries because they don’t have to bye it in Serbia.

Please, help us!

Mother from Serbia.

Pa valjda mi neko odgovori. Ali i ne mora. Samo neka vakcine stignu. I nek ministar ostane srećan.  I da nam deca budu zdrava. A ja ću naći sebi posla...

POVEZANE VESTI

Petak 27.02.2015. 18:49
"Očekujem" da se umeša picousti majmun i da on "reši" problem .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online