Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.02.2015.
09:50
D. N. P. - Vesti A

Od Milomira još 500.000 evra!

Dobrotvor iz Kanade Milan Glavčić, koji je još kao golobradi dečak napustio tada siromašno rodno selo Pope (MZ Kovači) na Kopaoniku i preko Grčke i Italije stigao u Kanadu, gde je mukotrpnim radom stekao solidan imetak, neprekidno brine o rodnom kraju u koji nije kročio skoro sedam decenija.

 
Vesti
Milomir Glavčić sa suprugom

Pošto je prošle godine u kraljevačkom naselju Ribnica otvoren Most Milana Glavčića u koji je ovaj dobrotvor uložio milion evra, Glavčić je odlučio da kraljevačkom Zdravstvenom centru Studenica pokloni i najnoviju magnetnu rezonancu vrednu pola miliona evra. Donacija će biti uručena na donatorskoj večeri početkom marta kada se u Kraljevu održava teniski meč (Dejvis kup) između Srbije i Hrvatske.

Kraljevačkom Zdravstvenom centru Studenica gravitiraju pacijenti iz više gradova u okruženju, a na magnetnu rezonancu, koje nema sve do Beograda, mesecima čekaju žitelji: Raške, Leposavića, Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Vrnjačke Banje, Brusa i drugih delova jugozapadne Srbije i sa severa Kosova.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović izjavio je da je telefonom kontaktirao sa Glavčićem, koji mu je potvrdio da će donirati 500.000 evra za kupovinu magnetne rezonance.

"Svako mora imati mogućnost da se leči"

- Čuo sam se Milomirom Glavčićem i on nam je saopštio da će biti donator magnetne rezonance za potrebe Raškog okruga, odnosno Zdravstvenog centra Studenica - rekao je Simović. On je kazao da je Glavčić insistirao da magnetna rezonanca koju će donirati bolnici u Kraljevu mora biti dostupna svim građanima.

- Glavčić je rekao da svako mora imati mogućnost da se leči bez obzira na versko, političko ili bilo kakvo drugo opredeljenje, i to je bila njegova odluka da se u ovom trenutku odluči za kupovinu magnetne rezonance - kazao je Simović.

Načelnik Raškog okruga je podsetio da je sa Glavčićem ranije razgovarano o izgradnji 40 kuća za mlade visokoobrazovane bračne parove i parove sa više dece, od koga Glavčić ne odustaje, ali da je kupovina magnetne rezonance postala prioritet.

Svom rodnom selu Pope, susednom selu Žerađe, Jošaničkoj Banji i opštini Raška Milomir Glavčić je do sada poklonio oko pet miliona evra. Dva puta godišnje, za krsnu slavu Svetog Iliju i za Božić, svi meštani dobijaju vredne novčane poklone, svi iz plemena Glavčića, zavisno od godina i imovinskog stanja, dobijaju značajne deviznu donacije, do svih sela izgrađen je asfaltni put, u Popama i Žerađu izgrađene su crkve, u Jošaničkoj Banji je izgrađen moderni dom kulture... Pomagao je Milomir i gotovo svim kulturno-umetničkim društvima i kulturnim institucijama iz ovog kraja, pomagao je bolesnima i drugim ljudima u nevolji.

On je naš heroj!

Eparhija žička odlikovala ga je najvišim ordenom, vredna priznanja dobio je od opština Raška i Kraljevo u kojima je proglašen za počasnog građanina.
- Divan je naš Milomir, teško je rečima iskazati šta je sve učinio za nas i za područje Kopaonika, on je naš heroj, jedino što mu zameramo jeste što nijednom za toliko decenija nije došao u rodni kraj, sad je ostario, bojimo se da možda nikada neće ni doći, a toliko bismo želeli da ga vidimo, da mu stisnemo ruku i da mu se zahvalimo - kaže Goran Janković, šef mesne kancelarije u Kovačima na Kopaoniku.

Petak 27.02.2015. 12:49
''Свак је рођен за по једном мрјети, част и брука живе довијека''. Вама, Господине Главчићу, припада свака част, поштовање и захвалност, на Вашем, више него вредном дару. Желим Вам добро здравље, дуг и срећан живот!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online