Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.02.2015.
22:15
B. Grujić - Vesti A

Gnezdo svili u Frankfurtu

Zrenjaninka Dijana Lukić Pandurov, zajedno sa suprugom Igorom i petogodišnjim sinom Lukom, nešto više od godinu dana svila je porodično gnezdo u Nemačkoj, u Frankfurtu i započela, kako sama kaže, jedan novi, mnogo zanimljiviji i drugačiji život.

Vesti
Pre nekoliko godina: Dijana sa Lukom i rodbinom

- Petnaest godina sam u rodnom Zrenjaninu radila kao frizer i imala svoj salon u samom centru grada. Neću da kažem da mi je bilo loše, ali ukazala se prilika, mada nam je sin još uvek mali. Suprug Igor i ja, onako naprečac, doneli smo odluku i rešili da krenemo u nešto novo. Došli smo u Frankfurt, koji je veliki i predivan grad, naselili se u naselju Rodelhajm. Igor je odmah dobio posao u firmi Dein Gmbh, bavi se elektroinstalacijama, što i jeste njegova struka i specijalnost i za sada od njegove plate živimo sasvim lepo i pristojno - napominje Dijana, koja je ovih dana u poseti roditeljima u Zrenjaninu.

Kao i svaka mlada osoba, Dijana koja intenzivno uči nemački jezik i pohađa brojne kurseve ima želju da nastavi posao koji, kako sama kaže, najbolje zna da radi, i jednoga dana u Frankfurtu otvori svoj frizerski salon.

Vesti
Igor Pandurov ( desno) sa Lukom i prijateljem iz Zrenjanina

- Super je što Igorova plata pokriva sve troškove našeg boravka i što zaista lepo i zanimljivo živimo u sjajnom gradu kojim smo oduševljeni. Naravno da ja ne nameravam da samo uživam i da razmišljam o poslu. Osim kurseva jezika i svakodnevnih obaveza oko petogodišnjeg Luke, koji ide u vrtić i takođe intenzivno savladava nemački, ja pomalo i radim, onako u kućnoj radinosti, kako se to kaže, i već imam standardan krug svojih mušterija, dama koje su oduševljene mojim umećem i koje će mi, kako same kažu, sigurno biti redovne i u budućem salonu, kada ga uskoro otvorim u Frankfurtu. Često su nam u poseti rođaci i prijatelji iz Srbije i našeg Zrenjanina. Živimo i uživamo život baš punim plućima, kako se to kaže - dodaje Dijana.

Njen suprug Igor, osim redovnog posla u pomenutoj firmi, onako za svoju dušu, pika fudbal u FC Praunheimu, jer je to radio i dok je porodica živela u Zrenjaninu.

- To je sve naravno više na amaterskoj bazi, onako za moju dušu... Naravno da je posao koji imam uvek na prvom mestu, jer porodici treba obezbediti uslove za normalan i pristojan život, a fudbal je tu kada se ima vremena, obično vikendom i kada su neradni dani. Mali Luka takođe obožava da jurca za "bubamarom", pa ko zna, jednoga dana kada poraste možda i bude nešto od njega u ovom sportu - uz smešak dodaje Igor.

Obišli zavičaj

Porodica Pandurov, nakon ugodno provedenih novogodišnjih i božićnih praznika, vratila se u Frankfurt. Ona je nastavila svakodnevni život i ispunjavanje svih dnevnih obaveza...

Subota 14.02.2015. 09:30
Na Zapadu blagostanje !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online