Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.02.2015.
22:15
B. Grujić - Vesti A

Ćevapi za sibirske snežne ljude

Hokejaški veterani Crvene zvezde, zahvaljujući pomoći kolega iz Subotice, bivših hokejaša Spartaka, organizovali su posetu svojih sportskih prijatelja iz Rusije.

Z. Dedić
Ćevapi za goste

Sportska delegacija Ruske Federacije, koju su predvodili hokejaški veterani iz Sibira, takozvani sibirski snežni ljudi i osmostruka šampionka sveta u boksu Natalija Rogozina, koja je bila na čelu ruske delegacije, nekoliko dana proveli su u Srbiji, igrali hokej, družili se, uživali u srpskim kulinarskim specijalitetima i upoznali deo tradicije i običaja našeg naroda.

Prvu damu svetskog boksa, kako to i dolikuje, u Beogradu je primio ministar sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, a gradonačelnik Subotice Jene Maglai priredio je prijem u gradskoj kući za Nataliju, ali i sve hokejaške veterane, učesnike zanimljivog sportskog karavana. U okviru druženja, odigrane su i dve hokejaške utakmice, najpre na otvorenom klizalištu u Subotici, a zatim i u ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu.

Ulaz je bio besplatan, a u oba susreta trijumfovali su Rusi rezultatom 7:2 protiv Spartaka i 6:4 protiv veterana Crvene zvezde, ali rezultat je ovde bio sasvim u drugom planu.

- Družili smo se sjajno, posle utakmice u Subotici usledila je domaćinska gozba uz tradicionalni gulaš iz vojničkog lonca uz kiseli kupus, domaću rakijicu, zdravica za rusko-srpsko prijateljstvo i naravno pesma do zore. Rusi su se oduševili - ističe Ivan Tomić, legendarni golman Crvene zvezde, koji je uz Marka Šarca bio organizator i domaćin sibirskim snežnim ljudima.

- Naišli smo na veliko razumevanje Genadija Ajvazina, bivšeg boksera, koga su drugari naterali da počne da trenira hokej pre nekoliko godina i sada je odličan hokejaš. Bio je glavni organizator sa ruske strane i svojski se potrudio da naši gosti u Srbiju doputuju opušteni i raspoloženi. Eto, Genadij nije imao sreće, pa se u drugoj utakmici u Pioniru povredio, ispalo mu je rame, pa je hitno prebačen na Banjicu, ali su ga tamo, kako mi to hokejaši kažemo, bez problema popravili, a kasnije je manje zdravstvene probleme imala i njegova devojka Natalija Rogozina - naglašava Marko Šarac.

Z. Dedić
Srpsko ruska utakmica


Ivan Tomić kaže da je Srbiju posetila svojevrsna reprezentacija veterana hokejaša iz Rusije.

- Nakon leda i hokejaških bravura, druženje se nastavilo i u Beogradu. Eto, sticajem okolnosti, ja sam izleteo u prvi plan u skadarlijskoj kafani "Tri šešira", pevao sam im "Oči čarnije", a oni su se oduševili. Probali su našu žutu osu i lozu, ćevape, ćulbastiju i ostale vragolije... Svi smo u tim trenucima disali kao jedan, sjajno smo se družili i mislim uspostavili kontakt i prijateljstvo koje će ostati za čitav život - kaže Ivan Tomić.

- Neki od ovih igrača poveli su i svoje sinove, mladiće pred kojima je sjajna hokejaška karijera, tako da je ruski tim na ledu delovao zaista fantastično.

Ovaj svojevrsni spektakl na ledu uveličao je i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, koji je uživao u bravurama ruskih i srpskih hokejaških veterana. Zanimljivo je istaći da je šampionka u boksu Natalija Rogozina, kojoj je ovo drugi boravak u srpskoj prestonici, takođe igra hokej.

Ljubav prijatelja

Rusi su obišli i nekoliko manastira u Srbiji i crkvu na Oplencu, gde su videli poklonički krst, podignut u čast svetog cara Nikolaja i kneza Lazara. Na srpskom i ruskom jeziku urezan je tekst sa rečima Vladike Nikolaja: "Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje."

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online