Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 07.02.2015.
21:48
telegraf.rs, Kallxo.com A

Razočarani veteran UČK: Napuštam Kosovo zauvek!

Faik Zogaj je 1998. godine, kao 18-godišnjak, stupio u redove Oslobodilačke vojske Kosova, i tada nije ni zamišljao da će ga jednog dana dobrovoljno napustiti, kao što je to sad slučaj, posle 16 godina.

Fonet/AP
Faik Zogaj je kao 18-godišnjak stupio u redove Oslobodilačke vojske Kosova: Nije mogao da zamisli da će jednog dana dobrovoljno napustiti Kosovo

Faik Zogaj je odlučio da svoju kuću i imanje od 30 ari proda po veoma maloj ceni, a novac koji bude dobio će finansirati za put u inostranstvo za sebe i svoju porodicu.

- Odlučio sam, prodaću sve. Jednospratnu kuću koja je uređena unutra. Daću je za 15 hiljada evra, samo da odem odavde - rekao je on, koji planira da sa svojom suprugom i šestoro dece krene u potragu za boljim životom.

Inače, na hiljade ljudi sa Kosova je pošlo u emigraciju preko Srbije i Mađarske, koristeći ilegalne puteve. Za Faika Zogaja, prošlost na koju se sa ponosom seća, ostaće samo na fotografijama koje ima, i koje sa nostalgijom pokazuje svojoj deci.

- Zbog svoje dece idem odavde, ni zbog čega drugog. Već dve godine tražim posao, ali nigde nisam mogao da ga nađem. Jedini način da se dobije je ako imate ujaka ili nećaka za predsednika, ili nekog drugog bliskog - rekao je on ogorčeno.

Međutim, kako bi skupio pare za put u bolje, prinuđen je da proda bukvalno sve što ima - kompjuter, kuhinjski pribor i na kraju kuću, a kako kaže, najviše se brine za svoju ćerku koja je skoro postala punoletna.

- Ona me do sada nekako držala da ne odem, ali nema više izlaza osim da napustim Kosovo. Jedini razlog zbog kog bi ostao je ako bi mi predsednik opštine ponudio posao i 200 evra platu - istakao je Zogaj.

S druge strane, predsednik opštine Mileševo, Ragip Begaj, putem telefona je kazao da nije upućen u Zogajev slučaj, ali je ipak obećao da će se sastati sa njim i da će pokušati da spreči njegov odlazak.

Ipak, Begaj je istakao da ne može sa sigurnošću da mu obezbedi posao, ali će uzeti u obzir sve mogućnosti oko pomoći u poljoprivrednom sektoru, i za ovakvu situaciju krivi centralnu vladu.

- Opština ne može da reši probleme građana, koji je došao u ovakvo stanje posle rata. Kriva je Vlada Kosova, jer ima ljude koji drže po tri - četiri radna mesta i sa platama koje su 4 - 5 hiljada evra, dok drugi građani nemaju ni za hleb - rekao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 07.02.2015. 22:05
Oduzeti državljanstva Srbije svim Albancima sa KiM, kao što su uradili i Slovenci Srbima...
Subota 07.02.2015. 22:14
Pa šta ste tražili koji moj republjik Kosovo kad sad bežite.Pa nije vam ni trebala država jer vi i ne znate šta je to pa ne znate ni šta ćete s njom.Ajd opet na tuđ kazan.
Nedelja 08.02.2015. 00:55
Šta bi ?Još malo pa da pevaju "slobo ! slobo ! slobo ! " .... Pa šta su očekivali ? Med i mleko ? Da će Kosovo postati novi " Monako " i da će svako parkirati svoju jahtu na obali Ibra.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online