Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.01.2015.
22:41
Đ. Janković - Vesti A

Preko Fejsbuka do ljubavi i posla

Pre godinu dana Lozničanin Mladen Vasiljević čekao je priliku da odradi pripravnički i nije znao hoće li posle toga imati stalan posao. Onda je stigao poziv iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i bukvalno mu preokrenuo život.

Svadbu zakazali za jesen: Jovana i Mladen

Umesto na obali Drine, u podnožju gučevskih gustih šuma, danas živi nekoliko hiljada kilometara dalje u Dubaiju, na obali Persijskog zaliva.

Vasiljević je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i u Loznici je kao spasilac leti, od maja do septembra, radio na olimpijskom bazenu. Onda je tri meseca bio nastavnik na zameni u Lešnici, da bi potom godinu dana čekao priliku da odradi pripravnički staž. U međuvremenu je završio master studije i narednog leta se vratio na bazen, gde je vodio školicu plivanja.

- Kao pripravnik počeo sam da radim u Ustanovi za fizičku kulturu Lagator u Loznici i razmišljao kako je to dobro kada sam posle mesec i po dana dobio ponudu za posao u Dubaiju. Više od godinu i po ranije konkurisao sam za posao trenera u hotelu Grand Hajat u Dubaiju i zaboravio na to. Moja prijateljica sa Fejsbuka Ana, poslednja mis Jugoslavije, me je kontaktirala i predložila da obavim intervju za posao. Intervjuisan sam preko Skajpa, a engleski mi je bio loš pa sam se na svako pitanje više smeškao nego što sam pričao, ali sam nekim čudom dobio posao i našao se u Dubaiju - priča Mladen.

Odleteo je za daleki Dubai i danas je asistent menadžera i lični trener u teretani i spa centru Grand Hajata. Posao je zahtevan, tokom sedmice malo je vremena za nešto drugo, ali je Mladen zadovoljan, a kada dođe vikend sve se nadoknadi. Lepo mu je u Dubaiju, a kako i ne bi kada je tamo sreo i sadašnju suprugu Jovanu, Aninu sestru.

Druženje po klubovima

U UAE ima naših ljudi koji rade po raznim kompanijama, a najviše dolaze da budu stjuarti i stjuardese. Imaju dva naša kluba gde se Mladen druži sa zemljacima, sluša se naša muzika, a ima i pekara sa srpskom hranom. U hotelu postoji kafeterija koja služi hranu osoblju, pa i evropsku, tako da to nije problem. Mladenu najviše nedostaju roditelji, sestra i brojni prijatelji, ali zahvaljujući modernim sredstvima komunikacije, često su u kontaktu.

U trenucima opuštanja

- Ona me je dočekala na aerodromu u Dubaiju, a kada sam je video, tako smo se zapričali da sam zaboravio prtljag. Zanela me je na prvi pogled, posle je planula ljubav i venčali smo se letos u Srbiji kako bismo mogli živeti zajedno u UAE. Ona radi u istom hotelu, svadbu planiramo naredne godine na jesen, a za pet meseci očekujemo bebu. Zbog toga ćemo narednog maja doći u zavičaj da se Jovana, koja je Valjevka, porodi u otadžbini - priča ovaj mladi čovek.

Ovo je država bogata naftom pa je gorivo jeftinije od vode, priča i objašnjava da je tamo za pun rezervoar od 60 litara potrebno samo 1.700 dinara. Kada Emiraćanima kaže odakle je, mlađi znaju za Đokovića i poznate fudbalere, a starijima je sve jasno tek kada pomene Jugoslaviju i uglavnom komentarišu da je to bila lepa i velika država.

- Ne volim kada pitaju zašto sam došao kod njih da radim. Onda moram da pomenem našu situaciju, a kada čuju da sam kao profesor sa fakultetskom diplomom imao platu 200 evra, čude se kako je to moguće. Uglavnom ne pričam o tome jer su njihov i naš standard kao nebo i zemlja. Više volim da govorim o lepotama Srbije, a posebno lozničkog kraja, o Drini, Gučevu, Tršiću, Tronoši i to slušaju pažljivo. Uvek ističem dobrotu i kvalitete našeg naroda. Dovodio sam letos jednog prijatelja u Loznicu i u Valjevo i bio je oduševljen. Oni traže mesta za ulaganja, a naročito ih zanimaju ona bogata vodom - kaže on.

Povlastice

- Posle dve godina rada kompanija će mi plaćati avionsku kartu do Beograda i nazad, a 12 dana godišnje imam pravo da provedem u bilo kom Hajat hotelu u svetu, ima ih 470. Šta još čovek da poželi - kaže Mladen.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online