Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 04.12.2014.
07:48 >> 10:41h
Beta A

Majdanpek dobio struju, pa opet ostao bez nje

Struja u Majdanpeku je sinoć (3. decembar) ponovo nestala, nakon što se na kratko (sat vremena) vratilo snabdevanje električnom energijom, javlja iz Majdanpeka dopisnik Bete. "U Majdanpeku već tri dana nema uslova za normalan život, a u takvoj situaciji se proglašava vanredna situacija", izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. Direktor EMS-a najavljuje da će Majdanpek danas dobiti struju.

Novi prekid nije nastao zbog velike potrošnje po dolasku struje, već velikog oštećenja na provodnicima, prenosi lokalni mediji.
 

U Majdanpeku i dalje nema ni vode ni grejanja, a da bi se ponovo uspostavila normalna situacija, potrebno je četiri, odnosno 12 sati po dolasku struje, procenjuju u tamošnjim preduzećima. Grejanje je i dalje najveći problem u ovom gradu, jer su u Majdanpeku uglavnom izgrađene višespratnice povezane na daljinski sistem grejanja. Prema podacima borske Elektrodistribucije (EDB) u Boru, i u 11 sela i zaseoka u toj opštini ima problema sa električnom energijom.
 

Izvršni direktor Elektromreža Srbije (EMS) Ilija Cvijetić izjavio je da očekuje da će struja u Majdanpek doći u toku dana.

"Ne možemo da govorimo o vremenima, da ne stvaramo paniku i nervozu među radnicima i stanovništvom. Nadam se dobrim vestima u toku dana, a daj bože i pre podne", rekao je Cvijetić za Radio-televiziju Srbije.

 

On je kazao da se cele noći radilo da se osposobe još dva dalekovoda, kako bi se dobilo sigurno napajanje Majdanpeka strujom.

"Radimo sve što možemo, a i više nego što možemo. Velika je hladnoća. Angažovali smo još 50 ljudi", kazao je Cvijetić.

Marić: Nema uslova za normalan život u Majdanpeku

"Lično mislim da je bilo potrebe za proglašenje vanredne situacije u Majdanpeku, ali proglašenje vanredne situacije ne podrazumeva evakuaciju stanovništva", rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić za RTS.

On je kazao da je odluka kriznog štaba da se ne proglašava vanredno stanje.

"Mi iz sektora za vanredne situacije nabavljamo sve što od nas zatraži opštinski štab. Dostavljamo agregate, kalorifere, grejalice. Crveni krst je uključen u akciju snabdevanja hranom", kazao je Marić.


Gašić: U Majdanpek dopremljena tri agregata velike snage

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je u Majdanpeku da su u taj grad dopremljena tri agregata velike snage i da će biti dopremljeno još kako bi problem s nestankom struje i grejanja bio ublažen.

"Lokalna samouprava mora mnogo više da radi na prevenciji. Ne sme da se desi da je agregat pokvaren u Domu zdravlja i da neko od lokalnih funkcionera kaže da nema nafte", izjavio je Gašić za RTS.

On je kazao da je više od 200 radnika, elektromontera, već treći dan na Debelom lugu.

"To je tako nepristupačan teren. To je stub koji je 50 metara visok, koji je pre mnogo godina stavljen uz pomoć helikoptera. To što čine radnici u ovom trenutku, nadljudski je napor", kazao je Gašić. On je dodao da je bezbednost elektromotera ugrožena, ali da kod njih vlada pozitivan duh kako bi struja što pre došla.

Majdanpek još bez struje i vode, ali stigli poreski inspektori

Javno preduzeće Elektromreža Srbije ranije je obezbedilo snabdevanje strujom prevozom 400 kilovoltnog dalekovoda od Razvodnog postrojenja Drmno do HE Đerdap 1 i njegovom upotrebom za napajanje Majdanpeka na nižem, 110 kilovoltnom naponskom nivou.

U saopštenju Elektroprivrede Srbije kojim je javljeno da se struja vratila u Majdanpek (juče), govorilo se o svojevrsnom inovativnom tehničkom rešenju kakvo nikada do sada nigde nije primenjeno.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 08:48
Majdanpek je dao većinsku podršku "svešteniku sklopljenih prstiju" ? Sad se strpite do 2016. !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online