Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 02.12.2014.
03:30

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Izgradila poslovnu imperiju

Kada se čovek nađe na životnoj raskrsnici, mora uvek da ima u vidu da je pred njim više puteva. Jedan je lakši i podrazumeva ušuškanost u poznato. Drugi je teži jer obećava neizvesnost punu izazova. Drugi put, na prvi pogled, deluje kao neracionalni izbor, ali dugoročno donosi bogato životno iskustvo i po nepisanom pravilu - uspeh. Upravo tim drugim putem, početkom devedesetih krenula je Vesna Popov, danas žiteljka Salcburga.

Popov: Zadovoljna sam postignutim, ali nisam opterećena ni uspehom, ni novcem
 

Vesna je rođena u Vršcu pre 44 godine, gde joj i danas žive majka i sestra. Ipak, njen život je zahvaljujući hrabrosti i odvažnosti dobio drugu dimenziju, a od devedesetih do danas postala je jedna od uspešnijih žena Austrije u poslu sa nekretninama.


- Ni kao dete nisam prihvatala izgovore za neispunjavanje obaveza. To je valjda zato što sam uvek birala neizvesnost kao životni izbor jer je nosio borbu i slast pobede - kaže Vesna kojoj se dive prijatelji i poznanici. Sve što je u životu stekla, a mnogo toga sticala je sama, bez ičije pomoći. Razložna i racionalna, ali ne i nadobudna, znala je tačno šta može i šta hoće.


- Nije bilo lako, ali ni teško. Posle završene srednje ekonomske škole u Vršcu, nisam znala šta dalje, fakultet ili posao. Bilo je to ono lepo vreme u tada velikoj državi Jugoslaviji. Vreme Ante Markovića, velikih plata i nije bilo nagoveštaja kataklizme: ratova, nemaštine i bede. Između života u roditeljskom zagrljaju i neizvesnosti nepoznatog, što mi je nudila Austrija, odabrala sam Salcburg - kaže Vesna, koja se sa 19 godina uputila u tuđinu.


Otišla je kod tetke i teče. Karijeru je počela radeći najteže poslove, ali dobro plaćene. Slobodno vreme je koristila za učenje.

Odrastanje u Vršcu


- Štedela sam i planirala budućnost. Komšinica u Salcburgu mi je bila jedna starija dama, Austrijanka. Iz prijateljskih razloga svakodnevno sam priskakala u pomoć. Kupovala namirnice, pomagala u kući, kuvala i sve što je trebalo, a naravno, umela sam i satima da sedim i čavrljam sa njom, ili zajedno u tišini da uživamo u operskim arijama. Kada mi je na kraju meseca izvadila novac kako bi platila, ono što se kod nas u Srbiji vodi kao deo domaćeg vaspitanja, bila sam zapanjena i odbila sam, a ona mi ljuto i kratko reče: "Ni govora, ovo si ti pošteno zaradila." Tako sam zalutala u novi posao - otkriva kako se upustila u novi životni izazov.


- Imala sam pristojnu ušteđevinu i htela sam da je pametno uložim i tada mi je pomogao bračni par kod kojih sam radila 20 godina, i to 24 sata. Iz poštovanja ne pominjem njihova imena, jer su umrli, a gazda je ceo radni vek bio na čelu osiguravajućih društava i mnogih holdinga. Proputovali su ceo svet, a njegov savet koji sam dobila neposredno pre nego što je umro, bio je kratak "ulaganje u nekretnine je profit oslobođen kajanja" - seća se Vesna saveta kojim se i danas rukovodi.

Odluka je pala posle srednje škole

- Kada sam zaimala dovoljno novca, uložila sam u kupovinu prve kuće, tako je počeo moj ulazak u svet nekretnina, koje su postale moj biznis i moja imovina. Zadovoljna sam postignutim, ali nisam opterećena ni uspehom, ni novcem. Meni su uvek ljudi ispred materijalnog. Život je pun iznenađenja, lepih, ali i ružnih. I jedne i druge valja shvatati kao neminovnost i ma koliko to bilo teško, problemi se rešavaju, a ne guraju pod tepih. Mislim da je to ključ mog uspeha!

Uživam u životu

- U mom životnom iskustvu je mnogo ostvarenih planova, ali nisam uspela da ostvarim životnu želju moje majke da se udam i podarim joj unuče. Ipak, ona shvata da nisam stigla još da uradim sve. Imam vremena, ali da me ne biste shvatili pogrešno, reći ću i ovo, uživam u svom životu i svojoj slobodi, ne žaleći za propuštenim prilikama, jer nas život uvek iznenadi nečim novim, a ja nigde ne žurim - veli Vesna.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.12.2014. 11:21
Draga Vesna pozdravljam tvoj veliki uspeh ali ja nebi dao svoju decu i moju unuku koju naviše volim na svetu za svo tvoje bogastvo i bogastvo sveta srečćan si samo ako voliš i ako si voljen ,bogastvo je teret i obaveza a porodica deca i unuci su sreća i najveće bogastvo,,
Utorak 02.12.2014. 13:15
Jedna dobra kuca u Austriji kosta otprilike kao odgoj dvoje dece.A nisam bas ubedjen da je posao sa nekretninama tako siguran, sve moze da pukne u trenu kao baloncic, i da sedis sam medju svojim zidovima.I niko vise nece hteti jednog pedesetogodisnjaka bez para.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online