Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 30.11.2014.
00:09
Blic A

Ministri ljuti jer im Vučić zabranio paketiće

Premijer je ponovo naljutio ministre u Vladi. Na zahtev svih ministarstva da im odobri novac za kupovinu novogodišnjih paketića, odgovor je „ne može“!

Premijer stavio "rampu" na novogodišnje paketiće i razbesneo ministre
 

Ljutnja u ministarstvima na ovu odluku premijera išla je dotle da su sirotu službenicu iz Vučićevog kabineta kojoj je zapalo da ih obavesti da ove godine nema paketića iz budžeta nazvali vešticom!

- Do sada je postojalo pravilo da sva deca do 15 godina čiji roditelji rade u Vladi Srbije dobiju vaučere od 8.000 dinara koje su mogli da potroše u određenim radnjama, ili da dobiju paketiće. Premijer je međutim odlučio da ove godine nema novogodišnjih poklona. Novac za paketiće otići će za nešto drugo, mnogo korisnije - objašnjava jedan od najbližih saradnika predsednika Vlade.

Iako ne postoji tačna evidencija koliko se novca u ministarstvima potroši na dečje novogodišnje poklone, prema računici „Blica”, ova suma nije manja od 16 miliona dinara. Sagovornik dodaje da će taj novac biti utrošen na najmlađe, ali ne samo na onu decu čiji roditelji rade u Vladi.

- Odluka je da novac koji bi bio potrošen na vaučere i paketiće bude preusmeren na sanaciju nekog porodilišta ili vrtića u Srbiji. Znači, novac od paketića neće biti vraćen u budžet, već se planira da bude upotrebljen za nešto od čega bi svi imali korist - objašnjava sagovornik Blica.

Vučićev saradnik otkriva da premijer namerava da i u svim javnim preduzećima uvede ovo novogodišnje pravilo. Od njih, međutim, očekuje mnogo veći otpor.

- U Vladi neće biti problema, ovo je preporuka premijera i ona će se poštovati.

Međutim, u javnim preduzećima to će ići malo teže, najviše zbog dugogodišnje „saradnje” koju imaju sindikati preduzeća i firme koje prodaju paketiće. Trenutno radimo na tome kako da precizno formulišemo ovaj zahtev premijera, da bi on bio ispoštovan i u državnim firmama - objašnjava sagovornik blica.

Na naše pitanje da li je Vučić baš morao da donese ovakvu odluku jer se ipak radi o najmlađima, on dodaje da „svi moramo da se polako navikavamo da je ovo vreme teških i nepopularnih, ali pravičnih odluka”.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.11.2014. 07:32
To je u redu, ti ljudi dobijaju lepe plate...
Nedelja 30.11.2014. 14:03
Ја бих им са задовољством поделио пакетиће..... антракса....
Nedelja 30.11.2014. 15:47
"Mentalitet" u razvoju...e bas ste spremni za EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online