Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 29.11.2014.
09:00 >> 09:31h
Vestionline, Beta A

Studenti Filozofskog fakulteta demantuju dekana: Nismo napali profesora!

Studenti koji drže u blokadi Filozofski fakultet u Beogradu demantovali su tvrdnje dekana tog fakulteta Miloša Arsenijevića da su tokom protesta fizički nasrnuli na jednog profesora.

"Profesor je u bolnici zbog visokog pritiska"
 

- Studenti koji blokiraju nastavu nikada nisu ispoljili nasilne tendencije. Na predavanju na koje dekan aludira, a čije je održavanje sprečeno 27.11, ni do kakvih incidenata nije došlo. Kao i do sada, studenti u protestu su ušli u učionicu i mirno obavestili profesora da, s obzirom na aktuelnu blokadu, ne mogu da dopuste da se predavanje održi, na šta je profesor napustio učionicu. Oko dva sata kasnije, požalio se na visok pritisak i pozvana je Hitna pomoć, navodi Samoorganizovani studentski pokret 2014.


Istakli su da žale zbog profesorovog stanja i da mu žele brz oporavak.

Da podsetimo, dekan Arsenijević je rekao da su studenti "nasrnuli na profesora" i istakao je da je taj profesor morao da ode na pregled u Urgentni centar, zbog "bola u grudima i povišenog pritiska uzrokovanog stresom".

Studenti okupljeni u tom pokretu odlučili su da odblokiraju Rektorat, odnosno da ne prekidaju predavanja koja se održavaju u zgradi Rektorata, sve dok traju konstruktivni pregovori sa Svetom Fakulteta i Ministarstvom prosvete.

"Prvi koraci ka pregovorima su već načinjeni, a uskoro bi trebalo da Ministarstvo prosvete da svoje tumačenje zakona, na osnovu kog će biti utvrđeno da li je ispunjenje zahteva zaista zakonom onemogućeno, kao što dekan tvrdi", navode studenti i ističu da je "sramotna medijska kampanja" koju Uprava fakulteta vodi protiv svojih studenata, nešto što može da šteti isključivo ugledu te institucije.

"Javno objavljivanje komentara iz zatvorene fejsbuk grupe, predstavlja povredu našeg kolektivnog prava na privatnost. Ovakvim potezom, Uprava je povredila ljudska prava svojih studenata, kao i njihovo dostojanstvo", ističu studenti.

Ono što studenti traže, a što nije ispunjeno odnosi se na besplatan prenos više od 60 ESPB bodova u narednu godinu.

POVEZANE VESTI

Subota 29.11.2014. 13:41
Neka skinu ono što su nezakonitio nemetnuli studentima. Koja je svrha postojanja fakulteta? Da se zaposle profesori, ili da se mladi školoju? Čini se da danas fakulteti žele da opstanu i bez studenata.
Subota 29.11.2014. 11:45
Студенти су стока , марва без репа . Хоће да ништа не уче а да све пролазе . Срамота
Subota 29.11.2014. 17:13
NEMOJTE SE PRAVDATI.pROFESOR HEROINA-KRENUO NA RULJU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online