Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 19.11.2014.
12:55
Beta A

"Nemoćni smo protiv problematične dece"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da on kao ministar ne može ništa da uradi da se "problematična deca sklone s ulice" i ukazao na neophodnost promene sistema koji mora da se prilagodi "vremenu u kojem živimo".

Vulin: Decu mlađu od 14 godina nemoguće krivično goniti
 

Vulin je to rekao komentarišući napad dečaka od 10-11 godina na književnika Rašu Popova pre tri nedelje u centru Beograda.

"Mora da se promeni odgovarajući zakon. Ja kao ministar ne mogu ništa da uradim, a ne mogu ni centri za socijalni rad, kazao je Vulin novinarima u Beogradu i naglasio da zna slučaj tih dečaka-napadača, "ali to su deca koja su u takvom uzrastu da ne možete da ih zadržite na bilo kakav način, jer su mlađi od 14 godina".

Objasnio je da je decu mlađu od 14 godina nemoguće krivično goniti, da je više centara izricalo meru slanja u odgovarajuću ustanovu, ali da ta deca beže i "onda ih traže mesecima".

"Centar za socijalni rad je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova više puta zbrinjavao takvu decu, ali oni pobegnu, a na to sistem trenutno ne može da odgovori", dodao je ministar.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.11.2014. 23:26
"....Aleksandar Vulin izjavio je danas da on kao ministar ne može ništa da uradi da se "problematična deca sklone s ulice" i ukazao na neophodnost promene sistema koji mora da se prilagodi "vremenu u kojem živimo.....". E МОЈ ВАЈНИ МИНИСТРЕ САМО МЕ ИНТЕРЕСУЈЕ КАКО БИ РЕАГОВАО И ШТА БИ ПРИЧАО ДА СУ ТИ МАЛИ БАНДИТИ РЕЦИМО НАПАЛИ И ШИКАНИРАЛИ ТВОГ ОЦА ИЛИ МАЈКУ..? ДА ЛИ БИ И ТАДА ОВАКВУ ПРИЧУ ПРИЧАО И НАРОДУ СИПАО ПРАШИНУ У ОЧИ ИЛИ БИ УРАДИО СВЕ ДА СЕ ОВИ МАЛИ КРИМИНАЛЧИЋИ КАЗНЕ ПРИВОЂЕЊЕМ У ЗАВОД ЗА НАПУШТЕНУ ДЈЕЦУ И АКО ТРЕБА ЛИЈЕЧЕЊЕМ КОД ПСИХОЛОГА....ИТД?!
Sreda 19.11.2014. 23:59
od takve države, korumpiranog sudstva i policije se i ne može očekivati ništa dobro, oni štite samo mafijaše, lopovske tajkune i političare, dakle preostaje jedino samoobrana i polomiti gamad bez obzira na godine.
Sreda 19.11.2014. 23:34
"...Mora da se promeni odgovarajući zakon. Ja kao ministar ne mogu ništa da uradim, a ne mogu ni centri za socijalni rad,....ali to su deca koja su u takvom uzrastu da ne možete da ih zadržite na bilo kakav način, jer su mlađi od 14 godina"..... КАКО СУ ТО РАНИЈЕ МОГЛИ НАШИ РОДИТЕЉИ ДА РЈЕШАВАЈУ? ИЛИ У ДОМУ ЗА ДЈЕЦУ БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА? ЧИМ НЕ СЛУШАШ И НЕ ИСПУЊАВАШ СВОЈЕ ОБАВЕЗЕ ДОБИЈЕШ ПОРЦИЈУ БАТИНА ПА ДА ВИДИШ КАКО СИ КАСНИЈЕ МИРАН КАО БУБИЦА.....МОЈ МИНИСТРЕ!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online