Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 14.11.2014.
10:39
blic.rs/R.B.-M.B. A

Žrtva brojača: A samo sam hteo da se prevezem i nahranim mačke

"Taj dečko je od mene mlađi 40 godina, ali dobro... Već sam zaboravio kako izgleda. Želim samo da što pre sve zaboravim", kaže tiho S. V. (63), žrtva Stefana Đikanovića, koji ga je brutalno išutirao iz tramvaja na liniji broj dva.

Iako je "dečko mlađi 40 godina", nijednog trenutka nije optužio nasilnika, niti je zamerio onima koji su nemo gledali maltretiranje
 

Dostojanstven, nije mnogo želeo da priča o skandalu koji je podigao Beograd na noge. Vilica mu je nekoliko puta zadrhtala dok je razgovarao sa reporterima Blica, ali se sve vreme trudio da ostane pribran, da ne zaplače i ne pokaže koliko ga je zaista povredilo ponašanje Đikanovića.

Da li iz straha ili stida, tek S. V. je kratko odgovarao na pitanja, ali nijednog trenutka nije optužio nasilnika, niti je zamerio onima koji su nemo gledali maltretiranje.

Kao da je navikao da oko sebe sreće hladne ljude, ovaj usamljeni čovek je samo kratko opisao šta se dogodilo u sredu oko 11.30 sati.

Napadač iz tramvaja: Deda je prvi počeo


- Tri minuta smo se gurali, jak je, ali me nije povredio. Samo mi je otpala kazaljka sa sata kad me je udario nogom. Čim je video da hoću da uđem u tramvaj, ustao je sa sedišta, stao na vrata i rekao: "ne možeš da uđeš". A samo sam hteo da se prevezem i nahranim mačke, pošto sam na otpadu prodao limenke - priča S. V.

GSP: Tramvajdžija nije video šta se dešava

Na pitanje zašto tramvajdžija nije reagovao, u GSP kažu da "nije video šta se dešava".

"Niko nije rekao "majstore, stani" ili dotrčao do njega. Vozač je pomislio da je čovek pijan i da ne može da uđe u tramvaj. Nije znao šta se desilo dok ga nismo pozvali. Ponašanje očevidaca je zabrinjavajuće i šokantno - kaže Slavica Stevanović iz GSP.

Dok posmatra šta radi desetak mačaka o kojima se stara S. V. otkriva da ima brata i sestru i da se iznenadio kada je saznao da Srbija bruji o skandalu. Rado priča o široj porodici, naročito o uspesima bratanice, ali stiče se utisak da su oni na njega zaboravili. Za ovog tihog čoveka, koji je održao lekciju o čovečnosti nasilniku iz tramvaja, mnogi su mislili da je beskućnik.

- Nisam beskućnik imam stan u kojem živim - kaže on i dodaje da je 70-ih godina došao iz Nevesinja, da je radio fizičke poslove, ali mu je saobraćajna nesreća pre osam godina promenila život.


- Policajac me je udario kolima na tramvajskim šinama. Slomio mi je kuk. I dalje se teško krećem, dao sam mnogo para na lečenje, a suđenje i dalje traje. Nadam se da štrajk advokata neće odložiti suđenje u novembru - kaže S. V.


Stefan Đikanović je uhapšen istog dana. Na svom Fejsbuk profilu se predstavlja kao opasan momak, a okačio je i brojne snimke tuča iz celog sveta.

POVEZANE VESTI

Petak 14.11.2014. 18:40
Овај немили догађај показује и одражава сву трагедију данашњег друштва! Згрожена сам снимком на ТВ и неваспитањем и бахатошћу "бројача" путника према једном човјеку који му по годинама може бити и дјед?! Тај хулиган би да је права и правде у ГСП по хитном поступку добио отказ а као казну да одрађује друштвено користан рад пар година у старачким домовима и то на непокретним одељењима па да види шта је смрад!!! ЂУБРЕ ЈЕДНО СМРДЉИВО!
Petak 14.11.2014. 18:51
"...Na pitanje zašto tramvajdžija nije reagovao, u GSP kažu da "nije video šta se dešava". "Niko nije rekao "majstore, stani" ili dotrčao do njega. Vozač je pomislio da je čovek pijan i da ne može da uđe u tramvaj. Nije znao šta se desilo dok ga nismo pozvali. Ponašanje očevidaca je zabrinjavajuće i šokantno...." ЕТО ТО СУ ТЕ СТВАРИ КОЈЕ И МЕНЕ УЖАСАВАЈУ ДА СЕ СВИ ПОНАШАЈУ КАО НИЈЕМИ ПОСМАТРАЧИ ОВАКВИХ НЕМИЛИХ СЦЕНА! НИКО ДА МАКАР ПОДИГНЕ ГЛАС ДА ХУЛИГАН ПРЕСТАНЕ СА ШУТИРАЊЕМ! ДА ЛИ СМО ЗАИСТА ПОСТАЛИ ОТУПЉЕНИ И ОТУЂЕНИ ЈЕДНИ ОД ДРУГИХ, НЕСВЈЕСНИ И БЕЗОСЈЕЋАЈНИ ЗА НЕЧИЈУ НЕВОЉУ И БОЛ...?!
Petak 14.11.2014. 11:22
Velika je sramota za bilo koga, pa još javno reči da smrdi. U pravu je čovek što samo hoće da zaboravi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online