Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 28.10.2014.
20:41
Beta A

Stanarima "otrovnih zgrada" ponuđeni drugi stanovi

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ponudilo je u utorak stanovnicima takozvanih “smrdljivih zgrada” u naselju “Dr Ivana Ribara” da pređu u stanove na drugoj lokaciji, raskinu ugovor i nadoknade troškove ili da sa drugom ugovornom stranom postignu dogovor, saopštilo je to ministarstvo.

Stanari "otrovnih zgrada" će imati mogućnost da se presele u nove stanove (Foto: Ilustracija) 

Ministarstvo je stanarima zgrada u Ulici Mileva Ajnštajn ostavilo i mogućnost da problem reše sudskim putem, rekao je nakon sastanka sa sa predstavnicima Građevinske direkcije Srbije, Instituta “Vinča” i predstavnicima stanara posebni savetnik ministra Rade Obradović.


- Reč je o značajnom pomaku jer će svaki od stanara imati mogućnost da izabere bilo koju od navedenih opcija. Najveći broj građana želi da živi u tim stanovima, samo pod uslovom da zgrada bude sanirana i bezbedna za život - rekao je Obradović.


Projekat sanacije zgrada u “Dr Ivana Ribara” radiće Institut Vinča u saradnji sa stručnjacima koji rade na fakultetima iz te oblasti, navodi se u saopštenju.
- Mora da se proveri šta se dešava sa vodovodnim cevima i sa svakim elementom zgrade, jer kada se završi sanacija stanari moraju biti sigurni da žive u potpuno bezbednom okruženju - rekao je Obradović.


Na sastanku je dogovoreno i da se urađeni program sanacije dopuni, jer su nedostajali elementi koji se tiču kontrolnih merenja, načina na koji će se sprovoditi radovi i meriti rezultati.


Stanari zgrada u naselju “Dr Ivana Ribara”, čiju gradnju je finansirala GDS, od aprila osećaju smrad u stanovima, a kod dela stanara utvrdjene su povišene koncentracije otrovnog fenola u organizmu.


Prilikom udisanja isparenja od fenola, može doći do iritacije disajnih puteva, ali i poslecica po centralni nervni sistem i oštećenja drugih organa.

Gotovo svi stanari tih zgrada su se iselili.

Sreda 29.10.2014. 21:47
"....Stanari zgrada u naselju “Dr Ivana Ribara”, čiju gradnju je finansirala GDS, od aprila osećaju smrad u stanovima, a kod dela stanara utvrdjene su povišene koncentracije otrovnog fenola u organizmu. ...." ДОБРО...СТАНАРИМА ЈЕ ПОНУЂЕНО ДА СЕ ПРЕСЕЛЕ НА ДРУГУ ЛОКАЦИЈУ, РАСКИНУ УГОВОР И НАДОКНАДЕ ТРОШКОВЕ...ИТД ОК.....А ШТА ЋЕ БИТИ СА ФИРМОМ КОЈА ЈЕ ИЗГРАДИЛА ТУ ЗГРАДУ ИЛИ ЗГРАДЕ? ДА ЛИ ЋЕ НЕКО ОД ВЛАСНИКА ТЕ ФИРМЕ ЗАКОНСКИ ОДГОВАРАТИ ЗА ОВАЈ ЗЛОЧИН? Питања је много а на жалост грађевинска мафија је свуда развила своје пипке......
Utorak 28.10.2014. 22:43
JEL TO DULICEVA FIRMA PRAVI SRANJA. STVARNO NESTO SMRDI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online