Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 01.10.2014.
16:44
Beta A

"Prosvetari, džaba štrajkujete: Para nema, pa nema"

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da prosvetni radnici nemaju razloga za štrajk i da novca u Srbiji nema "za bilo kakvo povećanje zarada".

Nezadovoljstvo prosvetara opravdano, ali nema potrebe za štrajkom, jer oni nisu na tržištu i ne mogu sami da određuju cenu svojih usluga: Verbić
 

Povodom najave predstavnika četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika da će štrajkovati zbog najavljenog smanjenja plata, Verbić je agenciji Beta rekao da je "nezadovoljstvo prosvetnih radnika opravdano", ali da, po njemu potrebe za štrajkom nema.

"Prosvetni radnici nisu na tržištu i ne mogu sami da određuju cenu svojih usluga. Ne mogu sami da zarađuju i svoj materijalni položaj ne mogu samoinicijativno svojim radom da poboljšaju. Njihov materijalni status zavisi od finansijske situacije u celoj državi", kazao je ministar prosvete.

Verbić je rekao da novca nema i da je nužno da se zarade iz budžeta smanje, kao i da to pogađa i prosvetne radnike.

"Situaciju nećemo promeniti na bolje ako nezadovoljstvo izražavamo tako što ne radimo, štrajkujemo", kazao je ministar i dodao da je "sve veći broj rešenih problema" na osnovu razgovora predstavnika ministarstva i sindikata.

"Finansijski problemi se ne mogu rešiti bez obzira na to koliko se intenzivno sarađuje. Možemo da uspostavimo sistem koji je više fer i da zarade ljudi u prosveti budu bolje usaglašene i međusobno i bolje usaglašene sa zaradama izvan ovog resora", rekao je Verbić i dodao da nije saglasan sa izjavom predsednika Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Tomislava Živanovića da ne postoji socijalni dijalog.

Prema najavama predstavnika sindikata predavači u osnovnim i srednjim školama sutra neće održati prvi čas u obe smene.

Sindikati su najavili i da će sredinom oktobra biti veći štrajk uz potpuni prekid nastave, iako je to mimo zakona.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 16:51
DA SU PODELILI PROSVETARIMA TO ŠTO SU POTROŠILI NA PEDERE DANAS BI PROSVETARI PODELILI VIŠAK . APSOLUTNO PODRŽAVAM ŠTRAJK SVIH ZAPOSLENIH A POSEBNO PROSVETARA .
Sreda 01.10.2014. 17:08
Pa odakle onda za pedere???Inace kako mislite onda da povecate minimalnu cenu rada,obzirom da nema para!?Najverovatnije po starom "dobrom"obicaju,dignete zaradu npr 5%a cene skoce 15% tako obrni-okreni isti djavo.Zali Boze one koji ce vam poverovati u sve to!!
Sreda 01.10.2014. 21:21
Vučić ima dao mu šeik samo vi tražite Srbija treba da stane i smeni demone ako misli da ponovo oživi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online