Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.09.2014.
12:10 >> 14:36h
Beta A

“Očekujemo održavanje Parade“

Organizatori Parade ponosa izrazili su danas očekivanje da će sutrašnja šetnja u Beogradu biti održana i da će država dokazati svoju iskrenu podršku tom skupu.

Država konačno da pokaže da li je iskkrena kada kaže da podržava Paradu
 

"Verujemo da će Parade biti. Državne institucije su konačno izašle i podržale Paradu", kazao je na konferenciji za novinare u Beogradu jedan od organizatora Boban Stojanović.

On je poručio da deo povoljne klime za održava Parade ponosa čini i pisanje medija koje je ove godine bilo primerenije i, kako je naveo, nije se pisalo o "krvi do kolena".

Prema njegovim rečima, ostaje da se vidi kako će proteći za danas najavljeni skupovi protiv Parade ponosa i kakvi su njihovi bezbednosni rizici.

Država za sada dala zeleno svetlo gej paradi

"Danas će biti jasno da li je podrška države iskrena. U to ćemo se uveriti tek kada se Parada desi", rekao je Stojanović.

Na konferenciji za novinare najavljena je i maršuta sutrašnje Parade ponosa koja počinje u podne ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, a biće završena na platou ispred Skupštine Beograda.

Okupljanje će trajati sutra do 12.30 ispred zgrade Vlade Srbije, a zatim će krenuti šetnja od Nemanjine ulice, zatim Ulicom kneza Miloša do raskrsnice na Trgu Nikole Pašića.

Nemački poslanik: Gejevi i lezbejke žive u strahu u Srbiji

Potom će na platou ispred Skupštine Beograda biti održan skup kojim će Parad ponosa biti završena.

Sutra će na Paradu ponosa moći da se uđe iz tri pravca - na punktu sa Trga Slavija ka Nemanjinoj ulici, iz pravca "Londona" na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Kralja Milana, i iz pravca Železničke stanice ka Nemanjinoj ulici, gde će biti ulaz i za novinare.

Održavanje Parade bi bio snažan signal

Predstavnici međunarodnih i evrospkih institucija poručili su u subotu u Beogradu da bi održavanje sutrašnje Parade ponosa bio snažan signal da Srbija poštuje ljudska prava i bori se protiv diskriminacije.

"Optimista sam i verujem da će Parade biti", kazao je Devenport.

On je istakao da je država Srbija poslala pozitivne poruke pred Paradu ponosa pre svega time što su se predstavnici vlade sastajali i razgovarali sa organizatorima Parade i, kako je rekao, četiri ministra u Vladi Srbije su najavila učešće.


Upitan o stavu premjera Aleksandra Vučića da ne učestvuje u sutrašnjoj šetnji, Devenport je kazao da premijer ima pravo da kako god poželi provede taj dan i da je bitno što će na skupu biti predstavnika Vlade.

Izmena linija GSP

Zbog najavljene Parade ponosa u nedelju će u Beogradu biti promenjen režim rada linija Gradskog saobraćajnog preduzeća, sopštilo je to preduzeće.

Kako se navodi, u zavisnosti od trenutne situacije na terenu tokom najavljene Parade ponosa, autobusi i tramvaji saobraćaće izmenjenim trasama ili na skraćenim relacijama, dok će trolejbusi saobraćati na redovnoj ili delimično izmenjenoj trasi. Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta.

Informacije o trenutnom režimu saobraćaja građani mogu dobiti u operativnom kontrolnom centru Direkcije za javni prevoz na broj 3300-803.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online