Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 27.09.2014.
11:23
Beta A

"Zabrana Utiska nedelje uznemiruje i opominje"

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Maja Videnović ocenila je danas da je izjava autorke "Utiska nedelje" Olje Bećković da je emisija zabranjena duboko uznemirujuća i opominjuća vest.

Ukidanje emisije koja je "simbol slobodnog društva" uznemirujuća vest
 

"Utisak nedelje je simbol slobodnog društva koje želimo, onog koje se danas utištava i gasi", navela je Videnovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Ona je ocenila da je odluka televizije sa nacionalnom frekvencijom, predstavljena poslovnom odlukom o nekakvom terestrijalnom kanalu koji ako ne drugačije, ono svakako bar lingvistički podseća na koaksijalni kabl, slika medijskog stanja i opasnog straha koji vlada.

"Ukidanje 'Problema' sa Studija B nije bio Sarapin nego naš zajednički problem. Srušeni sajtovi nisu bili informatičko nego pitanje slobode, nezapamćeno provlačenje kroz blato svakoga ko se usudi da uputi argumentovanu kritiku je od za njega samog mnogo veći problem za svakog od nas", navela je potpredsnica DS.

Bećković: Utisak nedelje je zabranjen

Ona je ocenila da medijske najave istraga i hapšenja, donošenje presuda van suda, pravljenje spiskova izdajničkih medija nisu samo sramni incidenti, oni su zbog izostanka bilo kakve reakcije države postali nedopustiva praksa.

"Anestezirani konstantnim vanrednim stanjem koje kreira vlast, zaslepljeni paralelnom stvarnošću koju kreiraju, u stalnom isčekivanju 'velikih vesti' one važnije prolaze neprimećeno", kazala je Videnovićeva.

Prema njenim rečima, društvo u kome su kritike tihe je društvo u kome je strah veliki, a društvo kojim se upravlja strahom je društvo u kome nema slobode.

"Da li je danas 'bolje nego ikada ranije' ili je došlo vreme za uzbunu", upitala je Videnovićeva.

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 11:37
NE VIDIM U ČEMU JE PROBLEM ? VUČIĆ je još iz Miloševićevog vremena poznat po zloglasnom zakonu o informisanju . Sada kada je "svima pokazao da ga narod obožava" red je i da ON ODLUČUJE ko može a ko ne može na TV ekrane . Što se UTISKA tiče neće nam nedostajati jer je OLJA PLJUVALA OPOZICIJU i dovodila je 1 iz opozicije a DVOJICU IZ VLASTI DA BI UZ NJENU POMOĆ ISPLJUVALI OPOZICIJU . ZBOG TOGA JE DOBRO DA NEMA UTISKA . ALI NIJE DOBRO DA NEMA EMISIJA U KOJIMA SVOJE MIŠLJENJE SUČELJAVAJU I VLAST I OPOZICIJA . U OVOJ ZEMLJI NOVINARSKE PODGUZNE MUVE SE UTRKUJU KO ĆE SE VIŠE UVUĆI U DUPE BOLESNOJ BUDALI OD PREMIJERA A ON MISLI DA GA NAROD STVARNO OBOŽEAVA . TEŠKA BUDALA .
Subota 27.09.2014. 11:31
Vuciceva diktatura,jos samo da pocne da bije narod i zatvara neistomisljenike kao najveci tiranin.Isto tako je zatvorio stampariju lista TABLOID koji kritikuje rad Vuciceve izdajnicke lopovske vlade,svim silama se trude da zavedu diktaturu,i list TABLOID na sve nacine sabotiraju jer pise istinu.
Subota 27.09.2014. 20:54
Вучић--------Матић----------Бећковић------ЋЕРАЋЕМО СЕ ЈОШ !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online