Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.08.2014.
09:49
V. Tasić - Vesti A

Polivanje samo za reklamu?

Po ugledu na svetske zvezde i srpski pevači i javne ličnosti poslednjih dana polivaju se vodom. Akcija pod imenom ledeni izazov ima za cilj da skrene pažnju javnosti na obolele od neizlečive bolesti amiotrofične lateralne skleroze. Ovo teško neurološko oboljenje ima za posledicu grčenje mišića i atrofiju, a kako kažu stručnjaci, slično je stanju kad čoveka neko polije ledenom vodom. Sad se svetske zvezde masovno polivaju ledenom vodom, snimak kače na društvene mreže i uplaćuju novac na račun udruženja obolelih od ove bolesti.

I ja se polivam: Stanija Dobrojević
 

Po sistemu "videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu", i javne ličnosti u Srbiji iskoristile su ovu akciju za samopromociju, polivaju se vodom i nemaju pojma šta je cilj akcije, niti im pada na pamet da uplate novac na račun udruženja obolelih od ove bolesti koji u Srbiji ima oko 150. Važno je samo da budu u trendu i da se polivaju!


Tako se među prvima ispolivala Jelena Karleuša koja je prihvatila izazov političara Čedomira Jovanovića, a pozvala je na polivanje svoju ljutu protivnicu Cecu Ražnatović, koja na izazov još nije odgovorila. Karleuša nije rekla da li je i koliko novca uplatila, ali bi volela da vidi kako mokar izgleda prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić kome je takođe uputila javni izazov, kao i svom suprugu i fudbaleru Dušku Tošiću.

Pomodarstvo

- Ja sam se ispolivao kofom vode u koju sam ubacio stotinak kockica leda i to za potrebe jedne TV emisije. Sve to ima efekta ako se čuje za ovu retku bolest. Međutim, cela ta priča s polivanjem se svela na pomodarstvo. Iskreno, ne verujem da ću uplatiti neku paru u taj fond. Mislim da su se svima smučile humanitarne akcije, naročito posle raznih priča o prevarama. Nije da nismo humani, ali zbog svega što se dešavalo sa raznim humanitarnim fondovima ispada da se sve svelo na običnu pljačku i prevaru - kaže Ivan Gavrilović.

Polivali su se i Boban Rajović, Seka Aleksić, starleta Stanija Dobrojević, a među Hrvatima prva se ispolivala Severina Vučković. Doduše, oni sa boljim pamćenjem sećaju se da ovo nije njeno prvo polivanje jer se pre desetak godina polivala šampanjcem u svom kućnom filmu na jahti.


Od srpskih zvezda jedini koji je shvatio suštinu ove akcije je Željko Joksimović koga je ledenom vodom ispolivala supruga Jovana, a on je uz snimak ostavio i broj žiro-računa na koji pomoć treba uplatiti.

Eminu Jahović je polivao sinčić koficom na plaži, dok se Stanija sama polivala lavorčetom u tuš-kabini što je izazvalo salve podsmešljivih komentara, ali je njeno polivanje najgledanije na Jutjubu!


- Nemam pojma o čemu se tu radi! Imam preča posla nego da buljim u internet i pravim cirkus u virtuelnom svetu. Uvek sam bio veliki humanitarac, uvek sam svima pomagao, davao šakom i kapom kome treba, ali mi ne pada na pamet da se polivam vodom u humanitarne svrhe. Uopšte mi nije jasno kakve su to gluposti - iskren je Era Ojdanić.

Pare ne spominje: Polivanje Severine Vučković
 


- Sve sama zmijska tela polivena vodom! Više bih volela da znam koliko je ko para dao za pomoć, nego da gledam golišave pevačice. Nažalost, mnogi na estradi ne znaju gde su granice i ne shvataju da bolest nije nešto što treba koristiti za samopromociju - smatra Olja Karleuša.
 

Upozorenje lekara

I dok se pevači polivaju hladnom vodom, a da većina ne kapira zašto to rade, lekari upozoravaju da to uopšte nije naivno. Jer, hladna voda izaziva skupljanje krvnih sudova, što dovodi do grčenja mišića i stresa, a posledice mogu biti ozbiljne - od glavobolje i prehlade, do mnogo ozbiljnijih zdravstvenih problema. A da li je voda kojom se polivaju pevačice zaista ledena, ili možda topla, ne može se proveriti!


Samopromocija na račun bolesnih

I dok Stanija razmatra kako da uplati 100 dolara, dr Zorica Stević, neurolog Kliničkog centra Srbije, kaže da je ovo teška bolest kojoj nema leka. Zajedno sa kolegama osnovala je 1997. godine Društvo za borbu protiv bolesti motoneurona, ali, kako ističe, niko od javnih ličnosti koje se polivaju i time hvale na društvenim mrežama nije se javio da pita za broj žiro-računa na koji treba da doniraju novac. Tako se još jedna humanitarna akcija pretvorila u sprdnju i samopromociju poznatih ličnosti na račun teško obolelih ljudi.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.08.2014. 10:34
Sinoc su javili da ni jedan dinar nije uplacen na ziro racun obolelih od ove bolesti,prema tome ove pevaljke i prostitutke ovo koriste samo za samoreklamiranje. Koji je to sljam i bagra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online