Četvrtak 30. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 10.08.2014.
03:33
B. Grujić - Vesti A

Vojvođanski džin atrakcija grada

Dalibor Micić, 228 centimetara visok Zrenjaninac i ubedljivo najviši čovek u Vojvodini, svojom visinom pleni i prava je atrakcija. Gde god da se pojavi, ljudi traže da se slikaju sa njim.

Dalibor Micić

Od pre dve godine, Dalibor, nakon putešestvija po Mađarskoj, živi i radi u Danskoj, u gradiću Horsholmu, koji je na pola sata vožnje udaljen od Kopenhagena, dok su majka Hajnalka i tri godine starija sestra Tamara u Zrenjaninu.


- Majka mi je Mađarica i zahvaljujući tome pre tri godine dobio sam mađarski pasoš, što mi je mnogo olakšalo kretanje po Evropi i boravak u evropskim zemljama. Od kako mi je pre petnaestak godina preminuo otac, preuzeo sam ulogu glave porodice jer je majka bolešljiva i rano je otišla u penziju. Igrao sam košarku, ali zbog povrede kolena, ona je sad u drugom planu - počinje priču uvek nasmejani Dača, koji se ovih dana odmara u rodnom Zrenjaninu.


- Horsholm je idiličan i veoma lep gradić, četrdesetak kilometara udaljen od Kopenhagena i mada ga mnogi smatraju za predgrađe velikog danskog grada, žitelji Horsholma ponosno izjavljuju da to nema nikakve veze i da je ovaj gradić okružen zelenilom i brojnim šumama i parkovima potpuno samostalan. Ovde sam se brzo navikao i prilagodio, mada govorim uglavnom na engleskom, koji svi govore, a pomalo razumem i progovaram na danskom.

Dalibor sa prijateljima u Danskoj
 

Dobio sam posao u elitnoj privatnoj školi koja se zove SES (nešto kao sport eften skul) u kojoj se učenici, čiji roditelji za godinu dana školovanje izdvoje oko 20.000 evra, nakon završetka osnovne škole upoznaju sa osnovama sporta, često idu na ekskurzije i pripremaju se stičući različita znanja za nastavak školovanja. Neću da zvučim neskromno, ali ja sam prava atrakcija, omiljen sam i gotovo svakodnevno se slikam sa njima, s obzirom da sam ubedljivo najviši i štrčim među svima njima. Osim edukacije i pedagoškog rada, pomažem profesorima u njihovim svakodnevnim nastavničkim aktivnostima i može se reći da sam im solidan asistent, pa me cene i poštuju. U početku, kad su mi predložili ovaj posao, bio sam skeptik i nisam bio siguran kako ću se snaći budući da sam se do pre dve godine uglavnom družio s košarkaškom loptom, ali snašao sam se i zaista uživam i jedva čekam da se u septembru ponovo vratim - u jednom dahu ističe Dalibor, napominjući da još ne razmišlja o završetku sportske karijere, bez obzira na ozbiljnu povredu kolena.

Uželeo se mamine kuhinje

- Sad malo uživam u rodnom Zrenjaninu, zaželeo sam se majčine kuhinje, a viđam se svakodnevno sa prijateljima iz detinjstva. Usput i oporavljam povređeno koleno jer voleo bih da igram košarku još koju godinu, ali posao u školi, koji sam izuzetno zavoleo, svakako je primaran i za mesec dana vraćam se u Dansku - dodao je na kraju Dalibor Micić, uz napomenu da i pored toga što ima devojku u Horsholmu, još uvek ne razmišlja o ženidbi i osnivanju porodice.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.08.2014. 05:19
Bitnije je koliko si visok kad lezis
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online