Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 21.06.2014.
07:44
Z. Marjanović - Vesti A

Čudo srpskog zdravstva: Prvo operacija, pa onda pregled?!

Miroslav Grujović, penzioner koji ima teško oboljenje srca i kome je 25. juna zakazana operacija na klinici u Beogradu, prikupio je svu potrebnu lekarsku dokumentaciju neophodnu za operaciju, osim pregleda interniste ivanjičkog Doma zdravlja dr Milana Vasovića, koji je Grujoviću ranije zakazao internistički pregled tek 25. jula i ne odustaje od zakazanog roka.

Hod po mukama Miroslava Grujovića
 

- Na kolenima sam molio dr Vasovića da me pregleda kako ne bih čekao zakazivanje nekog drugog termina za hirurški zahvat u Beogradu, što je veoma teško, ali i pored mojih molbi i klečenja doktor nije hteo ni da čuje da me pregleda pre 25. jula - ističe Grujović.


Sa druge strane, dr Vasović je isključiv da se ultrazvučni pregedi srca zakazuju i da on ima termin u kojem to radi, a da u slučaju Miroslava Grujovića ništa nije urgentno te da je bespredmetno o tome govoriti.


Na nesvakidašnju situaciju reagovao je i direktor Doma zdravlja u Ivanjici dr Miloš Đoković.


- Tačno je da postoje liste čekanja, ali postoje i prioriteti gde se mora reagovati odmah, kao što je situacija sa Grujovićem. Intervenisao sam kod dr Vasovića koji mi je rekao da je pacijent imao dovoljno vremena da zakaže pregled - reči su direktora Đokovića uz napomenu da pregled može da se obavi i u bolnici u Čačku.

Spas u Čačku

Ono što teško oboleli penzioner Grujović nije mogao da obavi u Ivanjici, prema rečima dr Radoslava Miloševića, direktora ZC Dragiša Mišović u Čačku, završiće u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


- Tačno je da se ultrazvučni pregledi srca zakazuju, ali ako je već zakazan termin za operaciju u Beogradu, koji se veoma teško obezbeđuje, onda se pacijentima izlazi u susret - istakao je dr Milošević.

POVEZANE VESTI

Subota 21.06.2014. 08:48
Ništa nepoznato teže je izvršiti pojedine preglede u domovima zdravlja,no na VMA,u to sam se lično i uverio,sami sebi dižu ugled ili iznudjuju novac,kroz nepotrebne redove.Nije mi jasno jedno tolko je zaposlenih sada u domovima zdravlja u odnosu na pre dvadeset godina kada se postizalo sve i nije bilo duge liste čekanja a sada sa duplo većim brojem radnika liste čekanja su u nedogled.
Subota 21.06.2014. 14:43
U zdravstvu je haos,radim i vidim sta se desava.Ako covek treba da ide na operaciju postupak je sledeci.Trazite doktora,reci ce vam da je zauzet,na seminaru,odmoru,sastanku,u inostranstvu,ili zakazati operaciju za godinu dana kada je vec kasno,a ustvari to medju redove vam govore da treba da platite.Problem u zdravstvu je sto niko nikada od doktora i gde je dokazano da su uzimali mito ili pogresno lecili bolesnike i gde je nastupila smrt,nije odgovarao i dobio robiju visegodisnju,jer doktori su zasticeni i ne robijaju.Svi osumnjiceni u KC Nis zadnjih godina svi rade normalno,i naravno na sudu se zavrsi sve preko veze bez robije,niko nije izgubio posao ili licencu za rad od doktora.
Nedelja 22.06.2014. 08:32
Ne daj Bože da neko bude bolestan u Srbiji...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online