Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.05.2014.
05:11
Z. Marjanović - Vesti A

Pomoć za lečenje dao poplavljenima!

Teško oboleli Luka Markešević, student agroekonomije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, koji se leči na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu (VMA), ganut tragedijom koja je pogodila srpski narod, odlučio je da deo novca, prikupljenog za njegovo lečenje pokloni nastradalima u poplavama.

Pogodila ga srpska tragedija: Teško oboleli Luka Markešević, student agroekonomije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu
 

Nakon što su lekari utvrdili da boluje od multiple skleroze, Čačani su organizovali akciju prikupljanja novčanih sredstava za njegovo lečenje na VMA uz pomoć matičnih ćelija, što će mu pomoći da nastavi život bez invalidskih kolica. Za kratko vreme prikupljeno je oko 5.000 evra, dovoljno za Lukino lečenje, ali gledajući iz bolničke postelje sve strahote i katastrofu, odlučio je da pomogne stradalnicima i po cenu da ne bude dovoljno novca za njegovu borbu sa opakom bolešću.

- Nemoguće je rečima opisati koliku sam želju imao da budem sa mladima koji su kao volonteri radili na spasavanju naroda od poplave. Čak sam razmišljao da na neko vreme odložim lečenje, ali lekari se nisu složili sa mojom željom, iako su me u potpunosti razumeli, jer bi to moglo da pogorša moje stanje. No, pronašao sam način da ipak budem od koristi nastradalima tako što sam deo novca prikupljenog za moje lečenje, iznos od 40.000 dinara (oko 350 evra), uplatio na račun Vlade Srbije. Znam da to nije

Žao mu što nije u Obrenovcu

- Pomalo mi je i neprijatno da govorim o svojoj odluci koju treba shvatiti kao odluku mladog čoveka koji ne zaboravlja da su mu i znani i neznani pomogli i obezbedili lečenje. Da je sreće, odnosno zdravlja, sada bih bio negde u Obrenovcu, Krupnju, Bajinoj Bašti... da zajedno sa drugim mladim ljudima obnavljam porušeno - ističe student Luka Markešević.

punp, ali sam uveren da će bar nekome pomoći - kaže za "Vesti" Luka Markešević.

Ovaj student nije zaboravio humanost ljudi koji su nesebično izdvajali novac za njegovo lečenje, pa je odgovorio istom merom.


- Nikada neću zaboraviti ljude, a bilo ih je iz Čačka, cele Srbije, pa i iz inostranstva, koji su mi obezbedili novac za lečenje od multiple skleroze nakon čega, ubeđen sam i ja i lekari, neću morati ostatak života da provedem u invalidskim kolicima. Smatram da moj gest ne predstavlja nešto preveliko, niti sam to uradio zarad nekakve popularnosti. Naprotiv, uradio sam onako kako sam osećao da treba da uradim i kako bi uradio svaki mladi čovek u situaciji u kakvoj je trenutno Srbija - ubeđen je Luka Markešević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online