Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 23.05.2014.
21:55
Beta A

Teraju ljude da rade iako su izgubili sve u polavama

Komitetu pravnika za ljudska prava (JUKOM) obratilo se za pomoć više radnika iz poplavljenih područja u Srbiji, od kojih poslodavci zahtevaju da dolaze na posao uprkos nesreći koja im se dogodila.

Iako su mnogi u poplavama izgubili sve, poslodavci očekuju da dolaze na posao

Kako je rečeno agenciji Beta u JUKOM-u, probleme su prijavili zaposleni kako u privatnom, tako i u javnom sektoru, a najdrastičniji je primer zaposlenog u jednoj zdravstvenoj ustanovi koji mora da radi, iako mu je kuća potpuno potopljena.

U JUKOM-u kažu da poslodavci ne znaju kako da postupe u vanrednim situacijama koje traju duže od pet do sedam dana, koliko po zakonu traje plaćeno odsustvo, i apeluju na Ministarstvo za rad i nadležne institucije da izdaju jasna uputstva za postupanje prema zaposlenima iz poplavljenih područja.

"Za ove građane ne postoji pravna izvesnost u pogledu posledica po njihova prava iz radnopravnih odnosa. Oni takođe navode da su se obraćali kriznim štabovima, ali da do danas nije stigla jasna poruka, te je njihov radnopravni status ugrožen", navodi se u saopštenju JUKOM-a.

Komitet pravnika za ljudska prava pozvao je građane kojima je potrebna pravna pomoć da im se obrate svakog radnog dana od 10 do 17 časova, na telefon 011/3344425.

Petak 23.05.2014. 22:10
Danas su radnička prava svedena na neki minimum gde radnik više nesme ništa da pita.A bogami u novom zakonu tek radnici neće osetiti ništa dobro. Dobro je jedino što će mo ostati bez sindikata oni su sebe unovčili.
Subota 24.05.2014. 08:41
Svaka nepromisljenost se placa visestruko. Dok su nam pokojni Djindjic, kasnije Kostunica, pa onda Mirko Cvetkovic uz pomoc Tadica, prodavali i poljuprivredu i privredu, samo da bi se dokopali para, svi oni sto danas kukaju, ne samo poplavljeni, vec mislim na sve radnike jedva su cekali da se privatizuje, misleci da privatni sektor donosi blagodet. Otisli smo preko noci u kapitalizam, a od socijaliza su nam ostali sindikati i pamet. Uslovi radnika ce biti sve gori i ova vlast ce biti prinudjena da menja zakone da ih prilagodi zapadu (EVROPI) ako misli da privuce investicije i otvori nova radna mesta time zadrzi i ova stara. Ako toga nebude sledi potop. Sami ste birali birokratiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online